Врбашани излажу у Београду

Уметник Владо Њаради, гимназијалке Нађа Јововић и Соња Родић, и Реља Вучетић, талентовани ученик 7. разреда основне школе, представили су се ликовној публици на 32. Изложби цртежа „Београд 2010“. Изложба је организована у оквиру обележавања годишњице ослобођења Београда, у Галерији „Браћа Стаменковић“ на Палилули. Већ потврђени сликар Владо Њаради, и млади и талентовани уетници Нађа Јововић, Соња Родић и Реља Вучетић изабрани су на конкурсу на ком пријавило 117 аутора из Србије и земаља окружења, са близу 500 радова.
  „Учешће на овој изложби је велики успех, јер се на њој представљају афирмисани уметници. С обзиром да имају јако добре предиспозиције да буду одлични ученици уметничких школа, сигурно да ће Врбас добити квалитетне ликовне ствараоце“, рекао је Владо Њаради, чију уметничку радионицу похађају Соња, Нађа и Реља.
  Младим сликаркама ово је била прва колективна жирирана изложба, док је Рељи наступ у Београду био трећи пут да излаже на овај начин. „Морам признати да смо пре четири године искористили пропуст организатора изложбе, који не захтева од аутора да напише у својим личним подацима годину рођења. Први пут смо послали Рељине цртеже на конкурс ове чувене изложбе, када је био четврти разред основне школе, с тим да је радове који су ушли у поставку нацртао чак годину дана раније. На изложби смо морали да се претварамо да је Реља само посетилац, али смо били веома поносни на његов успех“, рекао је Њаради.
  Према његовим речима, Реља долази у уметничку радионицу већ шест година, и већ на самом почетку приметило се да има изузетно добре склоности према ликовној уметности, а кроз правилно усмеравање полако изграђује сопствени стил.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"