Уметници прикупили слике и скулптуре за ССШ "4. јули"

Удружење ликовних уметника Врбаса, Удружење ликовних аматера "Атеље 05" и Фото кино клуб Врбас организовали су хуманитарну акцију прикупљања слика, скулптура и других уметничких дела за Средњу стручну школу "4. јули". Акција је покренута са идејом да се постављањем ових предмета уреди и оплемени простор школе и тако створи пријатно окружење за ученике, професоре и остале запослене у овој установи.

"После разговора са директорком школе Аницом Вујадиновић Грачанин, која нас је упутила у проблематику естетске неуређености простора и ограничених могућности, одлучили смо да се организујемо и помогнемо у ономе у чему смо најбољи. Велики број уметника, чланова наша три удружења, препознао је разлоге и циљ ове акције и обезбедио оригинално уметничко дело које ће оставити у наслеђе школи. Тешка су времена за све нас, али то није разлог да не покажемо оно што од времена сигурно не зависи - људскост, заједништво, хуманост, несебичну помоћ. Макар и само због сјаја у очима и задовољног осмеха генерација која ће се проналазити у сликовним причама наших уметника", рекла је председница УЛУВ-а Тамара Барановски.

Овој хуманитарној акцији одазвало се више од 40 уметника из Врбаса, Зрењанина, Црвенке и Новог Сада, чланова три удружења. Свечана предаја прикупљених дела организоваће се у петак, 27. јануара у 12.00 часова, у склопу обележавања школске славе Светога Саве.