Најава трибине ДСС-а

У среду, 11. фебруара у биоскопу „Југославија“, у организацији Демократске странке Србије, биће одржана трибина на којој ће говорити Војислав Коштуница, председник ДСС, Велимир Илић, председник Нове Србије, и Маја Гојковић, председница Народне партије, најавио је на конференцији за медије председник ОО ДСС Врбас Мирослав Алексић.
    „Лидери народњачког блока желе да грађане Врбаса упознају са ставовима коалиције о питањима од националног интереса. Акценат трибине бића на економским и социјалним темама, али ће се говорити и о Косову и Метохији, европским интеграцијама, војној неутралности Србије и другим битним темама за живот грађана“, рекао је Алексић.
    Он је подсетио да је ДСС „на време критиковао предлог Статута АП Војводине, истичући његову неуставност“. „Јасно смо указали да се ради о документу који не би смео да заживи. Сведоци смо да и странке коалиције на власти, коју су чак и гласале за овај предлог у Скупштини Војводине, мењају свој став и најављују да неће гласати за његово усвајање у Скупштини Србије. Оваквом правно лошем и политички штетном документу се не може дати сагласност“, рекао је Алексић.
    Говорећи о предстојећим изборима за савете месних заједница у општини Врбас, Алексић је најавио да ова странка подржава листе група грађана у свим месним заједницама у насељеним местима општине, док у три МЗ Врбасу ДСС наступа заједно са коалиционим партнерима СРС и СПС, на листи која се зове „СРС-Војислав Шешељ, СПС-ПУПС, ДСС“.

КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...