Zastava Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine postavljena je u holu Skupštine AP Vojvodine sa zastavama ostalih manjinskih savjeta. Tim povodom predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor primio je danas konzula Republike Crne Gore Miodraga Kankaraša i zamjenika predsjednika Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine Branislava Sekulića, sa kojima je razgovarao o planovima u radu konzulata koji je prije pola godine otvoren u Sremskim Karlovcima, kao i o pitanjima važnim za crnogorsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini.

Predsjednik Pastor i konzul Kankaraš su istakli  da, pored turizma i značajne privredne razmene između Vojvodine i Crne Gore, i dalje postoji veoma širok prostor za unaprijeđenje saradnje u različitim oblastima, koji bi se mogao obogatiti konkretnim sadržajima.

Branislav Sekulić se zahvalio se predsjedniku i Skupštini APV na dosadašnjoj podršci crnogorskoj zajednici u Vojvodini, kao i podršci Nacionalnom savetu crnogorske nacionalne manjine od njegovog formiranja do danas. Sekulić i Pastor su na sastanku razgovarali i o mogućnostima i potrebi što skorijeg osnivanja zavoda za kulturu vojvođanskih Crnogoraca, u svrhu daljeg unaprijeđenja i očuvanja kulture, jezika, tradicije, a u skladu za zakonskom regulativom Republike Srbije.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...