Szerb Köztársaság
Vajdaság Autonóm Tartomány
Verbász Község
Verbász község Közigazgatási hivatala
Szám:  013-1/23/2023-IV/03
Kelt: 2023.11.02.
VERBÁSZ 

Az egységes választói névjegyzékről szóló törvény 14 és 15.szakasza (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlöny, 2009/104 és 2011/99 szám) alapján, az egységes választói  névjegyzékről szóló törvény végrehajtására vonatkozó utasítás 10. pontja  (SZK Hivatalos Közlöny, 2012/15, 2018/88, 2020/67, 2021/40, 2021/90 és 2022/16 szám) és a parlamenti képviselők megválasztásáról szóló határozatok (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 2023/95 szám) alapján, Verbász Községi Közigazgatási Hivatala k ö z z é t e s z i a következő

É R T E S Í T É S T

ÉRTESÍTIK Verbász község választópolgárait, hogy a parlamenti képviselők megválasztására vonatkozó egységes választói névjegyzék  Verbász  Községi Közigazgatási Hivatalának 9 számú irodájában található a Tito Marsal 89 száma alatt, ahol BETEKINTÉST NYERHETNEK A VÁLASZTÓI NÉVJEGYZÉKBE, ÉS KÉRHETIK AZ ADATOKBEÍRÁSÁT, TÖRLÉSÉT, MEGVÁLTOZTATÁSÁT, MÓDOSÍTÁSÁT KIEGÉSZÍTÉSÉT ÉS JAVÍTÁSÁT.

A polgárok a választói névjegyzékbe elektronikus úton is betekintést nyerhetnek   a  személyi szám  bevitelével a https://upit.birackispisak.gov.rs  hivatalos internetes oldalon.              

Képviselő választásra jogosult a Szerb Köztársaság minden nagykorú, cselekvőképes állampolgára, akinek lakóhelye az adott helyi közösség területén található, ahol választói jogát érvényesíti.

A parlamenti képviselői választás kihirdetéséről szóló határozat alapján (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 2023/95 szám) a parlameni képviselői választásokat 2023. december 17-én tartják.

A törvény értelmében minden 18. életévét betöltő, munkaképes állampolgárt, akinek  lakóhelye annak a választókerületnek a területén található, ahol szavazati jogát gyakorolja, fel kell venni a választói névjegyzékbe.                

Minden polgár kérelmezheti az egységes választói névjegyzékbe való bejegyzést, törlést, kiegészítést, módosítást és javítást a választói névjegyzék vezetéséért felelős szervnél, ha ő vagy más polgár nincs bejegyezve a választói névjegyzékbe, vagy nyilvántartásba vették, de nincs szavazati joga, ha nem abban a körzetben szavaz, ahol szerepel a névjegyzékben, vagy az adatok nem pontosak. A kérelemhez csatolni kell a szükséges bizonyítékokat is. A kérelmek benyújthatók  minden munkanapon és szombaton is 7-15 óra között   Verbász Községi Közigazgatási Hivatalának székhelyén

A  képviselő választások kiírásától számítva  Vajdaság Autonóm Tartomány képviselőházába  legkésőbb a választói névjegyzék lezárása előtt öt nappal, azaz 2023.11.25-ig a polgárok  benyújthatják arra vonatkozó kérelmüket, hogy  a választói névjegyzékbe bejegyzésre kerüljön, miszerint a parlamenti választások során Verbász  község területén lévő tartózkodási helye szerint fog szavazni (választott szavazóhely).

A választói névjegyzék lezárására legkésőbb 15 nappal a választások megtartását megelőzően, azaz 2023.12.01-én kerül sor.

A végzéseket a választói névjegyzék módosításáról, annak lezárásáig a Községi Közigazgatási Hivatal hozza meg, a választói névjegyzék lezárása után egészen 72 órával a választás napját megelőzően, azaz 2023.12.13-án 24 óráig az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.                        

 

VERBÁSZ KÖZSÉGI KÖZIGAZGATÁSI HIVATALA
VEZETŐJE,
Ivana Krezović

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"