Павићевић Бајић посетила општину Врбас

Општину Врбас данас је посетила Наташа Павићевић Бајић, покрајинска секретарка за енергетику и минералне сировине. Овом приликом секретарка се упознала са радом Канцеларије за енергетски менаџмент која функционише при Јавном предузећу "Дирекција за изградњу“. Председник општине Врбас Милан Станимировић истакао је да је Канцеларије за енергетски менаџмент један од примера како се озбиљно приступа проблематици која је раније била „у другом плану“.

"Ми смо као општина препознали два сектора који су веома важни, посебно у Војводини, а то су енергетика и пољопривреда. Ова два сектора могу да буду развојни потенцијал како наше општине, тако и Војводине, па и целе Србије. Имамо велике предности када су у питању обновљиви извори енергије", рекао је Станимировић.

Покрајинска секратарка Наташа Павићевић Бајић похвалила је рад Канцеларије за енергетски менаџмент и изразила задовољство што је општина Врбас међу првим локалним самоуправама у Војводини препознала значај управљања енергетиком. "Очекујемо да ће до краја године бити усвојена Стратегија енергетске ефикасности на нивоу Војводине, а врбаска Канцеларије за енергетски менаџмент може бити један од главних сарадника при изради стратегије, као пример добре праксе", рекла је Павићевић Бајић. Члан Општинског већа задужен за енергетику Горан Пејовић је нагласио да је у ранијем периоду у овој области стање било потпуно неуређено. "У јавном сектору се пре три године није знало која установа троши колико енергије. Данас истичемо да смо изградили један институционални оквир у коме се системски решава питање енергетике. У Скупштини Србије је недавно усвојен Закон о ефикасној употреби енергије који прописује низ обавеза локалним самоуправама, а смо ми, углавном, већ испунили", напоменуо је Пејовић.

О раду Канцеларије за енергетски менаџмент која је у општини Врбас основана 2011. године, говорили су инжењери Никола Вујовић и Жељко Зечевић. стручни сарадници за енергетски менаџмент, инфраструктурно планирање и управљање квалитетом. Председница Скупштине општине Врбас Марјана Мараш је истакла да је локални парламент недавно међу првим општинама у Србији усвојио Стратегију енергетске ефикасности општине Врбас и то апсолутном већином гласова, што је веома ретко.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"