Бојан Пајтић у посети Куцури

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и директор Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ Мирко Аџић присуствовали су данас радовима на уређењу обале канала Дунав-Тиса-Дунав код преводнице у Куцури. Повод ове посете је пројекат ЈВП „Воде Војводине“ који ће омогућити наводњавање великог дела куцурског атара.

"Јавно водопривредно предузеће 'Воде Војводине' су направиле двонаменске системе за наводњавање 540 хектара у куцурском атару. Прва фаза је завршена, то јест прилагођена је каналска мрежа и привремено су постављене пумпе за наводњавање. Очекујемо да се у току идуће године приноси побољшају, а самим тим и да производња буде профитабилнија", објаснио је Аџић.

Др Пајтић је истакао да је пољопривреда развојна шанса Војводине и да је неопходно обезбедити и наводњавање и одводњавање ораница. "Ми смо у претходних неколико година уложили 2,7 милијарди динара у општину Врбас са намером да амбијент у овој општини буде такав да људи остане да живе у њој,  да обрађују земљу, да раде у предузећима, да обезбеде својим породицама пристојну егзистенцију", рекао је др Пајтић.

Премијер Војводине посетио је и Општу болницу у Врбасу, где је најавио почетак спровођења Програма унапређења примарне превенције болести узроковане хуманим папилома вирусима на територији АП Војводине.

„Србија већ деценијма спада међу пет земаља Европе са највишом стопом смртности од рака грлића материце. Смо у Војводини годишње оболи око 300 жена од те болести, а премине више од 150. Трагично је то што је ту болест могуће спречити, а она се у Србији не спречава. Због тога смо решили да уђемо у борбу против те пошасти, тако што ћемо од 1. јануара 2014, ући у процес едукације родитеља и деце, коју ће радити гинеколози, педијатри и психолози о трошку покрајине, и у процес вакцинације девојчица основношколског узраста“, рекао је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић представљајући Програм унапређења примарне превенције болести узроковане хуманим папилома вирусима у Војводини, приликом посете Општој болници у Врбасу.

„Вакцинација у 99 одсто случајева спречава наступање рака грлића материце и омогућава да вакцинисане девојчице израсту у младе здраве жене, а не да подлегну страшном исходу те болести. Све вакцинације и едукација биће рађени о трошку покрајине“, навео је Пајтић додавши да је циљ покрајинске Владе „да Војводина постане подручје у коме ће рак грлића материце за неколико наредних година бити прошлост, а не трагична садашњост са којом се суочавамо, која носи огроман број људских живота, и која практично прети свакој жени“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"