Општа болница у процесу акредитације

Данас је у Општој болници Врбас одржан низ састанака стручних тимова за акредитацију са сарадницима Агенције за акредитацију Светланом Дрча и Маријом Митић.  На састанцима је дефинисан сет радних корака на овом послу и презентовани показатељи за сваку од означених области.

Према речима више стручне сараднице за акредитационе стандарде Марије Митић, процес акредитације ће трајати до октобра текуће године, у ОБВ се спроводи по други пут и добровољан је, иако се предвиђа да ће већ од наредне године бити законом обавезујући. Здравствена установа може бити акредитована на 1, 3 или 7 година. “Квалитетна здравствена заштита омогућава организацију ресурса на најделотворнији начин, како би се задовољиле здравствене потребе корисника за превенцијом и лечењем, на безбедан начин, без непотребних губитака. Стално унапређење квалитета је достизање новог нивоа квалитета који је бољи од претходног, рекла је Митић. Стално праћење и унапређење квалитета здравствене заштите има за циљ да смањи: неуједначен квалитет здравствених услуга, неприхватљив ниво варирања у исходима по здравље лечених пацијената, неефикасно коришћење здравствених технологија, време чекања на медицинске процедуре и интервенције, незадовољство корисника пруженим здравственим услугама, незадовољство запослених у систему здравствене заштите и трошкове који настају због лошег квалитета.

Квалитет здравствене заштите процењује се на основу одговарајућих показатеља који се односе на обезбеђеност становништва здравственим радницима, капацитет здравствених установа, опрему, односно који се односе на показатеље процеса и резултата рада и исхода по здравље становништва. Координатори за акредитацију Опште болнице Врбас су др мед. Весна Станков, специјалиста микробиолог, прим. спец. мед. биох. Мирјана Перовић, и др мед. Мирјана Наков, трансфузиолог.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"