Шаховски турнир у Бачком Добром Пољу

У знак сећања на двојицу преминулих, дугогодишњих чланова Шах клуба, БачкојДобро Поље било је домаћин Међународног меморијалног шаховског рапид турнира "Војин Булатовић – Бранислав Дринчић".

Учествовало је 85 играча из Србије, Босне и Херцеговине и Монголије, међу којима су петорица били велемајстори, шесторица интернационални мајстори, шесторица ФИДЕ мајстори, седморица омладинци, а наступиле су и четири шахисткиње. Одиграно је 9 кола по Швајцарском систему, а темпо игре је био је 11 минута по играчу.

Прво место и главну награду од 15.000 динара освојио је велемајстор Милош Рогановић из Врбаса са 8 поена, који је и једини остао непоражен (седам победа и два ремија). Другу позицију заузео је велемајстор Мирослав Марковић из Ниша са 7,5 поена, док је трећепласирани интернационални мајстор Радован Говедарица из Београда са 7 поена. Седморица играча освојила су по 6,5 поена, а најуспешнији међу њима је интернационални мајстор Зоран Рунић из Дворова (БиХ), који се пласирао на четврти степеник. У тој групи налазе се још и новосадски велемајстор Синиша Дражић, интернационални мајстор Иван Средојевић из Љига, суботички интернационални мајстор Новак Чабаркапа, суботички мајсторски кандидат Акош Плетл и новосадски мајсторски кандидат Родољуб Кнежевић.

Посебне награде уручене су тројици шахиста: мајсторском кандидату Жарку Дедијеру из Гајдобре за фер-плеј, најбоље пласираном омладинцу Михајлу Домбровском из Оyака и најстаријем учеснику, првокатегорнику Миљану Бајагићу (82) из Бачког Доброг Поља. Најбоље пласирана шахисткиња је интернационални мајстор из Монголије Номин-Ердене Давадемберел, која је у генералном пласману заузела 18. место са 5,5 поена.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"