ОБВ у акцији превентивних прегледа

Општа болница Врбас била је у недељу поново место на којем је спроведена акција бесплатних превентивних прегледа. Сви грађани, и они без здравственог осигурања, могли су бесплатно да обаве кардиолошки и офталмолошки преглед, као и ураде тумор маркере штитасте жлезде и простате.

Овим поводом Општу болницу посетио је државни секретар Министарства здравља доц. др Вицко Ференц. који је истакао да је свих осам досадашњих акција, организованих у бројним здравственим установама Србије, било одлично посећено. "Неки подаци показују да смо акције организовали у складу са актуелним потребама грађана. Овај пут су ту офталмолошки преглед, кардиолошки преглед са ЕКГ-ом, мерењем притиска и лабораторијским анализама ПСА, као и тумор маркерима хормона штитне жлезде. Као што је очекивано, одазив је поново доста велик. Покушавамо да променимо свест наших грађана и да укажемо да смо отворени. Определили смо се за недељу да практично нико нема изговор за то што не може да дође на одређени преглед -  да послодавац не дозвољава излазак са посла, да има неких других обавеза скопчаних са радним данима, да никако не може да дође до лекара и слично. Ово је један од начина да покажемо да је здравство ту и да је отворило врата", рекао је др Вицко Ференц.

У претходних седам акција, више од 140.000 грађана Србије обавило је превентивне прегледе а од тог броја неколико хиљада њих упућено је на даљу дијагностику. Просечно, на свакој од претходних акција у Општој болници Врбас прегледано је 128 грађана, а на додатне дијагностичке прегледе до сада је упућено 68 лица. У јучерашњој акцији прегледе у ОБВ је обавило 136 пацијената.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...