ОБВ у акцији превентивних прегледа

Општа болница Врбас била је у недељу поново место на којем је спроведена акција бесплатних превентивних прегледа. Сви грађани, и они без здравственог осигурања, могли су бесплатно да обаве кардиолошки и офталмолошки преглед, као и ураде тумор маркере штитасте жлезде и простате.

Овим поводом Општу болницу посетио је државни секретар Министарства здравља доц. др Вицко Ференц. који је истакао да је свих осам досадашњих акција, организованих у бројним здравственим установама Србије, било одлично посећено. "Неки подаци показују да смо акције организовали у складу са актуелним потребама грађана. Овај пут су ту офталмолошки преглед, кардиолошки преглед са ЕКГ-ом, мерењем притиска и лабораторијским анализама ПСА, као и тумор маркерима хормона штитне жлезде. Као што је очекивано, одазив је поново доста велик. Покушавамо да променимо свест наших грађана и да укажемо да смо отворени. Определили смо се за недељу да практично нико нема изговор за то што не може да дође на одређени преглед -  да послодавац не дозвољава излазак са посла, да има неких других обавеза скопчаних са радним данима, да никако не може да дође до лекара и слично. Ово је један од начина да покажемо да је здравство ту и да је отворило врата", рекао је др Вицко Ференц.

У претходних седам акција, више од 140.000 грађана Србије обавило је превентивне прегледе а од тог броја неколико хиљада њих упућено је на даљу дијагностику. Просечно, на свакој од претходних акција у Општој болници Врбас прегледано је 128 грађана, а на додатне дијагностичке прегледе до сада је упућено 68 лица. У јучерашњој акцији прегледе у ОБВ је обавило 136 пацијената.

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...