Врбас чека званичну оцену за енергетску ефикасност

Нови корак пројекта унапређења енергетске ефикасности у четири школе и четири вртића у општини Врбас, који спроводи Министарство енергетике и рударства а финансира Швајцарска међународна организација за помоћ са 1,6 милиона франака, учињен је јуче сусретом пројектног тима и представника установа у којим ће се вршити радови.

Стручни консултанти ангажовани у првој и трећој компоненти пројекта, Бора Обрадовић и Слађана Јевремовић, упознали су своје партнере са циљевима које је потребно остварити и у ова два дела пројекта, како би целина могла бити успешно реализована.

"Прошли смо фазу дефинисања пројектних активности. Пројекат састоји се из три компоненте, прва и трећа подразумевају подизање капацитета, док је друга компонента реновирање договореног броја објеката. У првој компоненти, стручна међународна организација сертификоваће градове по достигнућима у области енергетске ефикасности и употреби обновљивих извора, и тренутно је у том систему 1.400 европских градова, међу њима и Врбас. Суштина је да се капацитети подигну током спровођења пројекта, а награда доноси престиж на пољу енергетске ефикасности. Сребрни ниво награде остварује се када град премаши 50 одсто потребних поена, а златни када се премаши 75 поена, за шта се добија званичан сертификат. Општина Врбас већ има добре позиције, потребно је још мало да поради и да добије и овај други ниво, односно златну медаљу за енергетску ефикасност", рекао је на Бора Обрадовић, локални координатор на пројекту побољшања енергетског менаџмента.

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...