Врбас чека званичну оцену за енергетску ефикасност

Нови корак пројекта унапређења енергетске ефикасности у четири школе и четири вртића у општини Врбас, који спроводи Министарство енергетике и рударства а финансира Швајцарска међународна организација за помоћ са 1,6 милиона франака, учињен је јуче сусретом пројектног тима и представника установа у којим ће се вршити радови.

Стручни консултанти ангажовани у првој и трећој компоненти пројекта, Бора Обрадовић и Слађана Јевремовић, упознали су своје партнере са циљевима које је потребно остварити и у ова два дела пројекта, како би целина могла бити успешно реализована.

"Прошли смо фазу дефинисања пројектних активности. Пројекат састоји се из три компоненте, прва и трећа подразумевају подизање капацитета, док је друга компонента реновирање договореног броја објеката. У првој компоненти, стручна међународна организација сертификоваће градове по достигнућима у области енергетске ефикасности и употреби обновљивих извора, и тренутно је у том систему 1.400 европских градова, међу њима и Врбас. Суштина је да се капацитети подигну током спровођења пројекта, а награда доноси престиж на пољу енергетске ефикасности. Сребрни ниво награде остварује се када град премаши 50 одсто потребних поена, а златни када се премаши 75 поена, за шта се добија званичан сертификат. Општина Врбас већ има добре позиције, потребно је још мало да поради и да добије и овај други ниво, односно златну медаљу за енергетску ефикасност", рекао је на Бора Обрадовић, локални координатор на пројекту побољшања енергетског менаџмента.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...