Врбас чека званичну оцену за енергетску ефикасност

Нови корак пројекта унапређења енергетске ефикасности у четири школе и четири вртића у општини Врбас, који спроводи Министарство енергетике и рударства а финансира Швајцарска међународна организација за помоћ са 1,6 милиона франака, учињен је јуче сусретом пројектног тима и представника установа у којим ће се вршити радови.

Стручни консултанти ангажовани у првој и трећој компоненти пројекта, Бора Обрадовић и Слађана Јевремовић, упознали су своје партнере са циљевима које је потребно остварити и у ова два дела пројекта, како би целина могла бити успешно реализована.

"Прошли смо фазу дефинисања пројектних активности. Пројекат састоји се из три компоненте, прва и трећа подразумевају подизање капацитета, док је друга компонента реновирање договореног броја објеката. У првој компоненти, стручна међународна организација сертификоваће градове по достигнућима у области енергетске ефикасности и употреби обновљивих извора, и тренутно је у том систему 1.400 европских градова, међу њима и Врбас. Суштина је да се капацитети подигну током спровођења пројекта, а награда доноси престиж на пољу енергетске ефикасности. Сребрни ниво награде остварује се када град премаши 50 одсто потребних поена, а златни када се премаши 75 поена, за шта се добија званичан сертификат. Општина Врбас већ има добре позиције, потребно је још мало да поради и да добије и овај други ниво, односно златну медаљу за енергетску ефикасност", рекао је на Бора Обрадовић, локални координатор на пројекту побољшања енергетског менаџмента.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"