Руски боксерски тренер у посети БК "Чарнок"

Руски боксерски тренер Јан Мартинкевић, који већ неколико година ради у Србији, посетио је Боксерски клуб "Чарнок", разговарао је са руководством клуба, те одржао тренинг са младим боксерима и упознао их са начином рада совјетске школе бокса. Мартинкевић је у Србију дошао из московског ЦСК, био је на челу стручног штаба БК "Војводина", а тренутно ради у клубу „МАРТМАТ“ чији је председник.

"Добар је познавалац некадашње југословенске школе бокса која је дала многе европске и светске шампионе. Бокс у Србији је имао период стагнације, али доласком Ненада Боровчанина на чело Боксерског савеза Србије, види се жеља да се овај спорт врати на некадашњи ниво и да се на дуже стазе остави озбиљан траг у српском боксу", саопштено је из врбаског клуба.

Према речима Игора Шкундрића, тренера БК "Чарно", сарадња са руским тренером Мартинкевичем успостављена је уз посредовање  спортског директора ЖРК "Врбас" Дамира Ројевића.

"Овај изванредни стручњак у Врбас је дошао са својим тимом да младим боксерима нашег клуба покаже руски начин тренинга и систем по коме раде. Надам се да ће млади боксери са овог тренинга упити што више знања и искористити прилику да науче нешто ново и виде различите приступе и врсте рада у боксу. Наши гости са пуно елана и љубави према боксерском спорту преносе своје знање на младе боксере и уче их новим покретима. Посебно нам је драго јер је и ова посета у духу сарадње боксерских савеза Србије и Русије, коју је успоставио председник БС Србије Ненад Боровчанин. Већ у јуну ће велики број боксера и тренера ићи у Русију на обуку што ће пуно значити за рехабилитацију бокса у Србији. Посета Русији је прилика да се упознамо са руском школом бокса и покупимо што више знања које ћемо пренети нашим младим боксерима. С обзиром на то да је председник државе Александар Вучић успоставио тесну сарадњу са председником Русије Владимиром Путином, поносни смо што смо у могућности да и ми, на  овај начин, дамо свој мали допринос неговању сарадње и приближавању два народа, који су духовно и крвно веома блиски", рекао је Шкундрић.

Иначе, Мартинкевић је некада био огроман потенцијал, изузетан таленат совјетске боксерске школе, освајач бројних међународних медаља, а каријеру му је зауставила саобраћајна несрећа. Руски тренер сматра да Србија и Врбас поседују изузетан потенцијал младих боксера са којима треба систематски  радити. "Изузетно волим и поштујем Србију и трудим се да допринесем напретку боксерског спорта колико год могу. У мом бокс клубу 'МАРТМАТ' у Новом Саду радимо у складу са традицијом чувене совјетске школе бокса. Имамо уходан, уређен систем тренинга и читав тим стручњака посвећује се спортисти. Радимо индивидуално, јер то даје најбоље резултате. То знање желимо да пренесемо и вама са жељом да овакав начин рада прилагодите и имплементирате у вашем клубу с циљем постизања врхунских резултата", истакао је Мартинкевић.

У наредном периоду у БК "Чарнок" биће потпуно посвећени напорним припремама за предстојећи јуниорски КУП нација у боксу, који се у Врбасу одржава од 15. до 19. августа.

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...