EBRD спреман за улагање у системе за наводњавање

Представници Европске банке за обнову и развој - EBRD, Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација, затим Министарства пољопривреде, Покрајинског секретаријата за пољопривреду и водопривредних предузећа, састали су се данас са руководством општине Врбас и привредницима овог краја и разговарали о могућностима улагања у систем наводњавања. Посета Врбасу део је широке акције ЕБРД током које се представници ове банке упознају са стањем на терену и пројектима локалних заједница и привредника на плану обнове и изградње система за наводњавање.

"Упознали смо госте са пољопривредним потенцијалом општине Врбас, посебно апострофирајући везу наших прерађивача и индустрије за пољопривреду, али и квалитет наше обрадиве земље, која може бити још издашнија и донети још већи приход са системима за наводњавање. Наводњавање треба да буде једна од најважнијих ствари у будућности за нашу пољопривреду и уверен сам да су ратарске површине у општини Врбас идеално место за реализацију ових планова. Такође, напоменули смо да имамо искуства у сарадњи са великим партнерима из Европске уније и сигурно је да и у овом послу можемо бити добри сарадници. Радује нас да је општина Врбас прва дестинација коју су у другом кругу обилазака градова посетили представници EBRD и FAO UN", рекао је након састанка Глушац. 

Госте је интересовало колике површине се тренутно налазе под заливним системима, какви су резултати пољопривредне производње на овим и другим површинама, као и да ли они који обрађују земљу имају планове да ове системе шире.

 

 

КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...

Обележен Дан НБ "Данило Киш"

22. феб 2020. КУЛТУРА

Обележен Дан НБ "Данило Киш"

Доделом књижевне награде "Небојша Деветак", уручењем покл...

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

20. феб 2020. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

19. феб 2020. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

Народна библиотека "Данило Киш" обележиће у петак, 21. фе...

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...