EBRD спреман за улагање у системе за наводњавање

Представници Европске банке за обнову и развој - EBRD, Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација, затим Министарства пољопривреде, Покрајинског секретаријата за пољопривреду и водопривредних предузећа, састали су се данас са руководством општине Врбас и привредницима овог краја и разговарали о могућностима улагања у систем наводњавања. Посета Врбасу део је широке акције ЕБРД током које се представници ове банке упознају са стањем на терену и пројектима локалних заједница и привредника на плану обнове и изградње система за наводњавање.

"Упознали смо госте са пољопривредним потенцијалом општине Врбас, посебно апострофирајући везу наших прерађивача и индустрије за пољопривреду, али и квалитет наше обрадиве земље, која може бити још издашнија и донети још већи приход са системима за наводњавање. Наводњавање треба да буде једна од најважнијих ствари у будућности за нашу пољопривреду и уверен сам да су ратарске површине у општини Врбас идеално место за реализацију ових планова. Такође, напоменули смо да имамо искуства у сарадњи са великим партнерима из Европске уније и сигурно је да и у овом послу можемо бити добри сарадници. Радује нас да је општина Врбас прва дестинација коју су у другом кругу обилазака градова посетили представници EBRD и FAO UN", рекао је након састанка Глушац. 

Госте је интересовало колике површине се тренутно налазе под заливним системима, какви су резултати пољопривредне производње на овим и другим површинама, као и да ли они који обрађују земљу имају планове да ове системе шире.

 

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...