Шест медаља за боксере "Чарнока" на Првенству Војводине

На Првенству Војводине у боксу, које је недавно одржано у Сомбору, Боксерски клуб "Чарнок" остварио је сјајне резултате; освојена су два злата, три сребра и једно бронзано одличје. Клуб из Врбаса представљали су Дајана Грмушом, Сандра Брил, Стефан Цамовић, Душан Дринчић, Игор Ђурашиновић и Дамир Јајић.

"Поносни смо на Стефана Цамовића који је у конкуренцији јуниора победио сјајног Нермина Ајетовића из БК 'Цемент' из Беочина, бронзаног са Европског првенства и једног од најбољих боксера региона. Талентовани Цамовић је тиме објединио титуле Првака Србије и Првака Војводине. У 2018. години није имао ниједан пораз", рекао је тренер Игор Шкундрић и подсетио да је Стефан у Лазаревцу, на Међународном купу, победио првака Македоније Госева, те да је на неколико такмичења ове године  доминантно тријумфовао и узео златна одличја.

Иначе, БК "Чарнок" основан је пре 14 година и једно време је имао испоставе у Куцури и Фекетићу због велоког броја младих који су тренирали бокс. Из овог клуба кренули су неки од најбољих боксера Србије, сада чланова репрезентације, као што су Дамјан Грмуша, Јелена Зекић, Војин Вујошевић, Галина Петровић, Дајана и Санела Видовић, Миљан Мијушковић, Жељана Зукић, Витомир Бељевић, Марко Пековић, Немања Мајсторовић, Никола Збућновић и други.

"Током свог постојања 'Чарнок' је одолевао великим финансијским проблемима, па и у овој години, али су они превазиђени захваљујући разумевању општине Врбас и Срђана Станића, члана Општинског већа задуженог за спорт, који има слуха за све спортове и даје пун допринос развоју спорта и његовој популаризацији. Захвалност дугујемо и председнику Боксерског савеза Србије Ненаду Боровчанину, који је у тешким моментима за наш клуб правовремено реаговао и помогао да се клуб одржи. Сви проблеми падају у други план када узмемо у обзир чињеницу да је 'Чарнок' у последњих пет година био три пута најуспешнији у Војводини у укупном пласману, и једном у Србији у женском боксу. Тренутно је овај трофејни клуб другорангиран у Војводини, од укупно 32 клуба" рекао је Шкундрић.

Иначе, за најталентованије боксере из клуба нема предаха. Тренер Жељко Жмукић припрема Дајану Грмушу и Сандру Брил за 36. Војвођанску златну рукавицу која ће се одржати од 11. до 15. јула у Суботици, уз учешће 23 државе, а Шкундрић свакодневно спрема Цамовића за предстојећи 2. Јуниорски куп нација који ће се одржати у Врбасу, од 15. до 19. августа. "Стефан сада пролази кроз процес базних вежби које су усмерене на јачању снаге тела. Након тога ће се две недеље радити на екслозивности и брзини, да би у финишу прошао специфичан боксерски тренинг. Очекујемо да гледаоцима покаже све своје вештине на Купу нација", рекао је Шкундрић.

 

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...