Театром против вршњачког насиља

Удружења грађана "Женски центар Хоризонт", у сарадњи са општине Врбас, организовало је јуче аудицију за позоришну представу "Хоћу да знам", која обрађује тему међувршњачког насиља. Глумци у представи која се реализује у оквиру пројекта "Насиље није cool", биће ученици основних и средњих школа. Аудицији је присуствовало више од стотину ученика за које је стручни тим УГ припремио неколико занимљивих радионица. И овај програм део је овогодишње Дечије недеље.

"Лепо је видети толико младих људи спремних да издвоје своје слободно време и на добровољној и волонтерској основи буду део ове мисије. У овом конкретном случају, наша мисија је да вратимо другарство и осмех у школске клупе. Определили смо се за представу и игроказе јер јер је театар извор знања и средство за трансформацију друштва. Стварамо промене, а не чекамо да оне дођу саме од себе. Театром стварамо и добру енергију, доприносимо грађењу и повезивању групе, стицању поверења", рекла је пред почетак аудиције Мирјана Копривица, председница УГ "Женски центар Хоризонт".


Присутне је поздравила и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас, и позвала их да се придруже обележавању Дечије недеље и кроз друге програме. Уследио је низ радионица које су осмислили чланови стручног тима "Женског центра Хоризонт", а из публике, према речима Копривице, неочекивано су се укључиле и глумице из представе "Жене" Аматерског позоришта "Владимир Поповић" Културног центра Врбаса.

Са младим глумцима на представи ће радити режисер Фуад Табучић, а следећа аудиција на којој ће бити бирани актери представе, биће одржана у понедељак, 08. октобра, од 16.00 часова у биоскопу "Југославија".

 

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...