Театром против вршњачког насиља

Удружења грађана "Женски центар Хоризонт", у сарадњи са општине Врбас, организовало је јуче аудицију за позоришну представу "Хоћу да знам", која обрађује тему међувршњачког насиља. Глумци у представи која се реализује у оквиру пројекта "Насиље није cool", биће ученици основних и средњих школа. Аудицији је присуствовало више од стотину ученика за које је стручни тим УГ припремио неколико занимљивих радионица. И овај програм део је овогодишње Дечије недеље.

"Лепо је видети толико младих људи спремних да издвоје своје слободно време и на добровољној и волонтерској основи буду део ове мисије. У овом конкретном случају, наша мисија је да вратимо другарство и осмех у школске клупе. Определили смо се за представу и игроказе јер јер је театар извор знања и средство за трансформацију друштва. Стварамо промене, а не чекамо да оне дођу саме од себе. Театром стварамо и добру енергију, доприносимо грађењу и повезивању групе, стицању поверења", рекла је пред почетак аудиције Мирјана Копривица, председница УГ "Женски центар Хоризонт".


Присутне је поздравила и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас, и позвала их да се придруже обележавању Дечије недеље и кроз друге програме. Уследио је низ радионица које су осмислили чланови стручног тима "Женског центра Хоризонт", а из публике, према речима Копривице, неочекивано су се укључиле и глумице из представе "Жене" Аматерског позоришта "Владимир Поповић" Културног центра Врбаса.

Са младим глумцима на представи ће радити режисер Фуад Табучић, а следећа аудиција на којој ће бити бирани актери представе, биће одржана у понедељак, 08. октобра, од 16.00 часова у биоскопу "Југославија".

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...