ССШ "4. јули" успоставила сарадњу са сличним школама

У Средњој стручној школи "4. јули" данас је почело спровођење пројекта "Није знање знање знати, већ је знање знање дати", који је осмишљен као пут до сусрета и успостављања сарадње међу сличним школама у региону. Пројекат се реализује уз подршку Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва.

Током реализације пројекта "биће организовани сусрети школа по подручјима рада која постоје у ССШ '4. јули' - хемија, неметали, графичарство; пољопривреда, производња и прерада хране; машинство и обрада метала и саобраћај. Ови сусрети биће прилика за упознавање и размену искустава наставника и ученика из школа која имају дата подручја рада, а биће реализовани и огледни и угледни часови из наставних садржаја предвиђених планом и програмом или представљени примери добре праксе, по избору учесника сусрета".   

Првом сусрету ове врсте присуствовали су представници школа које у свом подручју рада имају машинство и обраду метала, и то: Средња машинска школа из Новог Сада, Техничка школа "Иван Сарић" из Суботице, Средња техничка школа "Михајло Пупин" из Куле и школа домаћин - ССШ "4. јули".


"Развој савремених технологија и савремених наставних средстава условио је и потребу за променом наставних метода. Неопходно је да се у процесу стицања и усвајања знања ученицима укаже на корелацију између наставних предмета и да они у том процесу развијају и међупредметне компетенције. Циљ нашег пројекта је размена искустава о примерима добре праксе и примени нових метода које доводе до унапређења наставног процеса", рекла је Славица Зечевић, координатор практичне наставе и наставник машинске групе предмета у ССШ "4. јули".

Почетку спровођења пројекта присуствовала је и Даница Парошки, помоћница председника општине Врбас за област образовања. Она је истакла да школа "4.јули" све више напредује у свом раду, што потврђују управо овакви пројекти. "Кроз овакве пројекте шири се позитивна идеја у образовању, што и јесте основ образовања. Кад просветни радници шире позитивне идеје онда се то одражава и на ученике и унапређује се квалитет образовања. Мене посебно радује чињеница да се кроз овакве пројекте огледа сарадња школа сличних образовних профила, јер разменом искустава увек долазимо до најбољих решења. Овај пројекат говори о једној посебности образовања, а то је да ми сви можемо да поседујемо јако пуно знања, али да је моћ просветног радника да то знање пренесе генерацијама које се школују. Надам се да ће из оваквих пројеката изаћи пуно знања  и искуства, за ученике и наставнике", рекла је Парошки.

Све присутне на првој радионици поздравила је и Аница Грачанин Вујадиновић, директорка ССШ "4. јули". "Ово је изузетно значајан пројекат за нашу школу, а верујем да је једнако значајан и за школе који су наши партнери у њему.  Разменом искустава и примера добре праксе сигурно ћемо лакше и брже стићи до заједничког циља - унапређење квалитета наставе", оценила је Грачанин.



 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"