Опремљена сензорна соба у Дневном боравку

Награда од 23.000 евра коју су слањем фискалних рачуна заслужили грађани општине Врбас у наградној игри "Узми рачун и победи 2018", утрошена је према плану - за опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом у будућем Дневном боравку, чије отварање се очекује убрзо.

Као иновативна метода рада са децом са различитим развојним поремећајима, сензорна соба се састоји од опреме и справа које служе за подстицање дететових чула и способности. Користи се у терапији деце са аутизмом, поремећајима сензорне интеграције и код деце ствара осећај сигурности и смирује их. Поводом опремања сензорне собе, Дневни боравак данас су обишли Данијела Илић и Маријан Мијановић, чланови Општинског већа, и Нада Батрићевић, директорка Центра за социјални рад.

"Опремили смо сензорну соби и сада је остало да се заврши и преостало опремање објекта и ангажују стручна лица за рад у Дневном боравку за лица са инвалидитетом. Соба ће омогућити нови рад са децом која имају сметње у развоју, опремљена је меким подним и зидним облогама, разним врстама апарата који стимулишу њихове осећаје и помажу њихов развој и комуникацију. Уз сензорну собу имаћемо радно-окупациону просторију, физио салу, просторију за рекреативне активности и просторију за рад логопеда са децом", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

 

 

 

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...