Геронтолошки центар ускоро добија лифт

Геронтолошки центар Врбас саопштио је да су "данас почели грађевински радови на доградњи лифта уз реконструкцију постојећег објекта зграде".

"Пројекат доградње лифта финансира Министарство за рад, борачка и социјална питања. Укупна вредност радова износи 5.758.152,90 динара, а извођач је ДОО 'Теко лифтови' из Београда", стоји у саопштењу. 

Директорка Геронтолошког центра Радмила Мусић изразила је задовољство због започетог важног посла доградње лифта, "који је један од неопходних услова и стандарда за остваривање лиценце у пружању услуга социјалне заштите". "Поред услова које наводи Правилник о лиценцирању организација социјалне заштите, постоји реална свакодневна потреба корисника и запослених у установи за коришћењем лифта с обзиром да је преко 80 посто корисника слабо покретно. Увођење лифта ће у наредном периоду унапредити пословање и пружање услуга старим и немоћним корисницима и омогућити потпуну попуњеност капацитета смештаја, посебно попуну слободних места на спрату установе. Наиме, тренутно је попуњеност капацитета 98 посто док су на листи чекања за смештај већином слабо покретна или непокретна лица чији ће пријем и пружање услуга омогућити управо постојање лифта у згради Геронтолошког центра", рекла је Мусић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"