"Мултиарт" и хумани људи помажу породици Николић

Ових дана у општини Врбас траје велика хуманитарна акција прикупљања помоћи за осмочлану породицу Николић из Змајева. Први корак на прикупљању помоћи учинили су у континуитету друштвено активни чланови Удружења "Мултиарт", које се бави и хуманитарним радом, а за њима су се укључиле и друге организације и појединци. За кратко време породици Николић однета је помоћ у храни, огреву, одећи и обући, а наставак акције је донео могућност да се помоћ младим члановима породице Николић пружи и кроз образовање.

Наиме, у акцију се укључила Основна музичка школа из Врбаса и запослени у овој образовној установи предложили су да се млади Николићи анимирају да постану ученици одељења врбаске Основне музичке школе у Змајеву. "Мултиарт" би у том случају кроз нову акцију покушао да деци обезбеди инструменте. Професори и ученици ове установе такође су прикупили знатну количину хране и гардеробе и доставили је овој породици.

"Наше удружење 'Мултиарт' већ три пута је носило помоћ Николићима. Однели смо им пакете хране, одећу, обућу, ћебад, школски прибор, играчке, хемију и козметику и прве количине огревног дрвета. Помоћ су обезбедили добри људи и предузећа. Четири мајке, из Београда, Новог Сада и Врбаса, прве су уплатиле новчану помоћ. Једна од њих, самохрана, са троје деце, која живи као подстанар, уплатила је највише, и послала пакет слаткиша", рекао је Борис Бијеловић из “Мултиарта”. Помоћ су понудили водоинсталатери и други мајстори, вољни да помогну у радовима на уређењу животног простора ове породице. Николићи станују у две просторије, од којих је једну доградила НВО из Холандије, уз посредовање свештеника Александра Суботина.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"