Још медаља за крај успешне спортске године

Млади  боксери Боксерског клуба Чарнок завршили су 2018. годину освојивши три злата и два пехара за најбоље боксере у својим категоријама, саопштено је из овог спортског друштва. У спортској хали "Језеро" у Кикинди, уочи Нове године, одржано је традиционално боксерско такмичење "Кикиндска златна рукавица" и 10. коло Прве лиге - група север. БК Чарнок пријавио је за такмичење велики број боксера, али само четворо је било упарено и нашло свог противника. Наступали су Стефан Цамовић, Дајана Грмуша, Душан Дринчић и Дамир Јајић.

У категорји школараца до 50 кг Дамир Јајић је једногласном одлуком судија савладао Стефана Вуковића из БК Сомбор и освојио златну медаљу. У конкуренцији јуниора до 57 кг Стефан Цамовић, репрезентативац Србије и првак Србије и освајач Јуниорског купа нација, апсолутно је доминирао над противником Назифом Сејдијем из БК Војводина, и једногласном одлуком судија освојио златно одличје. У конкуренцији девојака до 51 кг Дајана Грмуша је поражена од Иване Поткоњак из БК Патриоте, те јој је припала сребра медаља, док је јуниор Душан Дринчић, који је боксовао против Лаза Ботића из БК Војводина, једногласном одлуком судија проглашен за победника и освојио златну медаљу. Укупан биланс су три златне медаље и једно сребро, али и два пехара за најбоље такмичаре у својој категорији, који су припали Стефану Цамовићу и Дамиру Јајићу.

"Боксерски клуб Чарнок је до септембра 2018. год био други на табели Прве лиге, група север, у конкуренцји 28 клубова, а сада се налази на петом месту с обзиром на то  да је пропустио три кола из финансијских разлога. Ове године се бележи 13 година постојања клуба, а најлепши поклон су остварени резултати. Чарнок је више пута био најуспешнији клуб у Војводини у укупном пласману и једном у Србији у конкуренцији жена. Данас са поносом можемо рећи да је из нашег клуба потекло више од десет чланова репрезентације Србије који су остварили добре међународне резултате. У наредним данима нас чека међународно такмичење '8. Куп нација за жене', које ће се одржати у Сомбору од 14. до 20 јануара, на коме ће учествовати репрезентације 26 држава. Врбас и Србију ће представљати две такмичарке, Дајана Грмуша и Сандра Брил, које тренирају већ два месеца за овај спортски догађај под надзором Жељка Жмукића. Година иза нас је била тешка али успешна, остварени су врхунски резултати и организован је 2. Јуниорски куп нација, који је постао бренд општине Врбас, чију пуну подршку ужива овај велики спортски догађај. Искрени ангажман, разумевање и подршка Срђана Станића, члана Општинског већа за спорт, у многоме су допринели да турнир прође беспрекорно, захвалност дугујемо и председнику општине Милану Глушцу, који је препознао значај овог међународног догађаја и помогао да се он одржи. Реализација програма 'Олимпијска школа бокса' у врбаским школама дала је пун допринос да деца преплаве боксерску салу, што је наш највећи успех", рекао је Игор Шкундрић, тренер у БК Чарнок. 

Шкундрић је најавио максималан рад да и у 2019. години како би се постигли добри резултати, даље активности на омасовљењу клуба, као и наставак борбе за стабилним извором финансирања, како би клуб имао идеалне услове за стварање боксерских шампиона.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"