Врбас очекује дефиле мажоретки из Херцег Новог

Центром Врбаса у петак у подне проћи ће "Караван Мимозе" - дефиле градске музике, мажоретки и кловнова. Промоцију 50. празника Мимозе у Врбасу организују општине Врбас и Херцег Нови.

"Ове године се слави јубилеј чувене туристичке манифестације односно 50. Празник мимозе. У част јубилеју, Фестивал ће трајати 50 дана, од 1. фебруара до 22. марта 2019. године. Празник мимозе је један од најпрепознатљивијих фестивала у региону, због чега ће бити промовисан у Бечу, Крању, Новом Месту, Бања Луци, Бијељини, Вишеграду, Новом Саду, Зрењанину, Јагодини, Београду, Врбасу и другим градовима. Свечано отварање 50. Празника мимозе ће се одржати 1. фебруара, на којем ће наступити највећа музичка звијезда у региону, Здравко Чолић. Првог викенда у фебруару, традиционално, одржаће се Фешта од мимозе, рибе и вина дуж херцегновске ривијере, која је најпосећенији програм у оквиру Фестивала. Ове године, за све посетиоце Празника мимозе биће организована чак 4 маскенбала, а ту су и традиционална "Изложба цвијећа", Мали салон херцегновских галерија као и програми за најмлађу публику – Дјечији маскенбал и Дјечија цвјетна поворка.

С обзиром да ће Фестивал трајати и током марта, Дан жена ће бити обележен програмом 'Љубав у вријеме мимозе', који подразумева концерт Саше Матића на Тргу Николе Ђурковића и концерт Калиопи у дворани Парк. Поред наведених музичких програма, ту су и Вечери медитеранске пјесме, Међународни сусрет дувачких и мажорет ансамбала као и још неколико великих концерата регионалних музичких звезда. У оквиру програма 'Доживите европске феште у Херцег Новом', посетиоци Фестивала ће имати прилику да уживају у културно уметничким програмима и гастро вечерима гостију из Кине, Пољске, Италије, Србије, Њемачке, Турске, Финске, Норвешке и Словеније. Дирекција 50. Празника мимозе се трудила да овогодишњи програм буде што богатији и разноврснији, за све узрасте и укусе. Посетиоци ће моћи да гледају квалитетан позоришни програм, да посете винске вечери као и вечери craft пива, велики број спортских манифестација и турнира, и да присуствују највећој Међународној карневалској поворци".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"