Ученици ССШ "4. јули" у акцији прикупљања одеће и обуће за угрожене

Након осам месеци током којих сu организоване бројне активности, посете, акције и радионице, Средња стручна школа "4. јули" окончала је реализацију пројекта "Лепота различитости", који је финансирала Регионална канцеларија за сарадњу младих - Regional Youth Cooperation Office - RYCO. Као циљ својих активности и пројеката које покреће, RYCO је предвидео унапређење регионалне мобилности и размене међу младима на Западном Балкану, као и низ активности у духу помирења и јачања регионалне сарадње.

Средњој стручној школи "4. јули" партнери у пројекту били су ЈУ Средња стручна школа из Берана и Удружење "Оаза" из Сарајева. Мото пројекта био је "Различитост нас не раздваја, већ нас чини богатијим", а кроз реализацију указивало се на потребу поштовања културне, верске и језичке разноликости, мањинских и културних права, као и потребу да заједничка будућност иде у смеру заштите и развоја људских права кроз прихватање различитости.

"У оквиру пројектних активности ученици врбаске школе посетили су Сарајево и Беране, а затим су млади из ова два града посетили Врбас и учествовали на Интеркултуралном кампу. Кроз обилазак културних и историјских споменика у Врбасу, Новом Саду и Сремским Карловцима и реализацију радионица, учесници пројекта су унапредили своје интеркултуралне компетенције, а кроз представљање удружења 'Емпата', МНРО из Врбаса и Удружења 'Оаза', као и кроз радионичарски рад, стекли су и знања о хуманитарном и волонтерском раду.

Учесници пројекта 'Лепота различитости', ученици Средње стручне школе '4. јули' су стечена знања искористили да током јануара реализују и хуманитарну акцију прикупљања половне гардеробе и обуће, која је донирана Црвеном крсту. Акцији су се придружили сви ученици и запослени у школи. У оквиру ове хуманитарне активности секретарка Црвеног крста Врбас Татјана Глушчевић је  учесницима пројекта и представницима Ученичког парламента презентовала рад организације коју води и могућности волонтирања у акцијама Црвеног крста. Кроз ову активност настављена је дугогодишња добра сарадња Средње стручне школе '4. јули' и Црвеног крста", саопштено је из ове образовне установе.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"