Глушац на Светосавској академији у Бијелом Пољу

Милан Глушац, председник општине Врбас, присуствовао је јуче централној Светосавској академији у Епархији будимљанско-никшићкој, која је одржана у спортском центру у Никољцу, у Бијелом Пољу. На свечаности којој је присуствовало више хиљада људи, обележен је и велики јубилеј - 800 година аутокефалности Српске православне цркве. Академији су присуствовали представници Републике Србије, Руске Федерације, општина Бијело Поље, Беране, бројних политичких партија, разних организација и удружења.

На Светосавској академији говорили су епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и књижевник и академик Миро Вуксановић.

Позив да присуствује Светосавској академији Глушац је добио од руководства општине Бијело Поље и председника општине Петра Смоловића. Боравак у овом граду Црне Горе искоришћен је за додатно учвршћивање односа Врбаса и Бијелог Поља, који су започели потписивањем Протокола о сарадњи у области културе, у августу 2018. године у Врбасу.

"Нови сусрет искоришћен је да разматрање могућности повезивања не само у култури, на шта су се наше стране добровољно обавезале потписивањем Протокола о сарадњи, него и у области туризма, комуналних градских тема, спорта и другог. Надам се да ће скора будућност донети интезивирање сарадње два града и надам се да ће веома брзо, на неким традиционалним културним манифестацијама које организујемо, прилику да се Врбасу представе у пуном светлу имати и бијелопољски културни посленици. Простор за сарадњу је неограничен и уверен сам да ће Врбас у Бијелом Пољу пронаћи поузданог партнера", рекао је Глушац.

Глушца су на састанку на ком се говорили о овој сарадњи, дочекали Петар Смоловић, председник општине Бијело Поље, Абаз Диздаревић, председник Скупштине општине, и Зоран Бошковић, руководилац Сектора за друштвене делатности.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"