Школи у Савином Селу Светосавска награда за 2018. годину

Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Основна школа "Бранко Радичевић" из Савиног Села добитница је Светосавске награде за 2018. годину. Ова школа нашла се међу 27 појединаца, установа и компанија награђених за изузетне резултате у области образовања и васпитања. У име школе, из руку министра Младена Шарчевића, вредну награду је примио Рахман Тигањ, директор ОШ "Бранко Радичевић".

"Основна школа 'Бранко Радичевић' у Савином Селу негује мултикултуралност, вишејезичност и традиционалне вредности. Учествује у бројним пројектима и програмима од значаја за унапређивање образовно-васпитног рада. Приликом спољашњег вредновања рада, оцењена је највишом оценом. О квалитету и резултатима рада Школе сведоче многе награде и признања: Награда општине Врбас за највише друштвено признање у општини Врбас, награда Бигз-издаваштва и Блиц-жене за најлепше уређено школско двориште у Србији, награда и признање 'Др Ђорђе Натошевић' Владе АП Војводине, Диплома са великом златном медаљом за квалитет образовања на 13. Међународном сајму образовања 'Путокази'. Развијањем позитивне атмосфере и сарадничких односа, Школа је остварила добру сарадњу са локалном заједницом и постала централно место одржавања културних, спортских и друштвених манифестација у окружењу", наведено је у образложењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

"Светосавска награда једна од најзначајнијих и најлепших у Србији. Не постоји ништа светије, од данашњег дана код Срба и људи који живе у Србији, јер Свети Сава окупља све на једном месту. То је личност којој нико не може ништа да приговори и замери", рекао је приликом уручења награда министар Шарчевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"