Боксерски савез Србије помогао БК Чарнок

Боксерски клуб Чарнок укључен је у велику акцију Боксерског савеза Србије под називом "Олимпијска школа спорта", којом се у близу 70 клубова овај спорт покушава приближити најмлађима. Управо овим поводом БК Чарнок посетили су представници Боксерског савеза, које је предводио Ненад Боровчанин, председник, и младим члановима клубу уручили вредне реквизите и опрему.

"Олимпијска школа бокса, као пројекат који смо започели широм Србије, реализује се врло добро и квалитетно и управо зато смо у посети клубу у Врбасу. Обезбедили смо неопходне реквизите који ће омогућити да чланови клуба брже напредују. Наш циљ није да свако дете које уђе у клуб постане и боксер, али је важно да постане бољи човек. Како би додатно мотивисали талентоване, за њих два пута годишње организујемо кампове на којима постају и репрезентативци. Надам се да ћемо кроз пар година постати европска и светска боксерска сила", рекао је Боровчанин.

Жељко Жмукић, председник БК Чарнок, захвалио се Боксерском савезу на вредној донацији и истакао да ће чланови клуба сада моћи да тренирају још боље. "У току су базичне припреме за првенство Србије које ће се одржати за два месеца, а у јуну такмичаре чека 'Војвођанска златна рукавица', док ће се Куп нација за јуниоре одржати у Врбасу у августу", рекао је Жмукић.

Уручењу донације за Боксерски клуб присуствовали су Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Предраг Ројевић, саветник председника општине. "Ово је за спорт у Врбасу, па и за саму општину, изузетно значајна посета и значајна доноција. Клуб Чарнок има више од 60 чланова и један је од бројних значајних спортских клубова у нашој општини, који пружа младима прилику да се баве спортом. Стога је важно што осим подршке општине има и подршку Боксерског савеза Србије", истакао је Глушац.

КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост НБ "Данило Киш"

13. апр 2019. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у уторак, 16...

"Средњовековни fast food" у Градском музеју

12. апр 2019. КУЛТУРА

"Средњовековни fast food" у Градском музеју

У Градском музеју Врбаса одржана је радионица под називом...

Пролећни Ликовни Салон 2019.

08. апр 2019. КУЛТУРА

Пролећни Ликовни Салон 2019.

Пролећни Ликовни Салон Удружења Ликовних уметника Општине...

ФПМ промовисан на Педагошком факултету у Сомбору

05. апр 2019. КУЛТУРА

ФПМ промовисан на Педагошком факултету у Сомбору

Након промоција у библиотекама у Крагујевцу и Новом Саду...

Изложба "Видици" плод српско-руског пријатељства

02. апр 2019. КУЛТУРА

Изложба "Видици" плод српско-руског пријатељства

У организацији Удружења српско-руског пријатељства Шид и ...