Саопштење Општинске управе Врбас

"Према сазнањима којима располажемо, један број запослених радника у основним и средњим школама Врбаса поднео је тужбе за наплату трошкова превоза у градском саобраћају за период од предходне три године. Напомињемо да је први пут буџетом Општине и свих школа предвиђена редовна исплата тих трошкова почев од 01. 01. 2019. године. Општина Врбас је успела и да анулира девет месеци кашњења путних трошкова и први пут после скоро једне деценије се путни трошкови у међумесном саобраћају исплаћују редовно.

Такви путни трошкови градског превоза за период од претходне три године никада нису били предвиђени буџетом, а ни на једној седници СО Врбас није било ни примедби, ни захтева, ни амандмана у корист исплате тих трошкова. Званични дописи синдиката или директора школа са захтевом за исплату трошкова за претходне три године нису стизали на адресу општине Врбас, а није стигло ни упозорење на тужбу. Након сазнања да је до тога дошло, руководство општине Врбас је у најбољој намери, свим запосленим у школама, који остварују право на градски превоз, понудило могућност мирног решавања насталог спора закључењем споразума са запосленима. У интересу очувања буџетске стабилности, али и стабилности буџета самих школа, понуђено је да се запосленима који потпишу споразум исплата изврши у двадесет једнаких месечних рата, уз редовно исплаћивање текућих путних трошкова.

Након покретања оваквог спора верујемо да су запослени свесни да су тужили своју школу и да ће трошкови који могу да проистекну из пресуда бити на терету буџета школе, што ће сигурно отежати редовно функционисање те образовне установе. Сличан случај се десио у Гимназији 'Жарко Зрењанин' када је ова установа након судских пресуда у корист неколико запослених била укупно 287 дана у блокади.

Још једном позивамо све запослене који су поднели тужбе да размотре понуду руководства општине Врбас и да се определе за потписивање споразума и тако у потпуности остваре своја права, али и поступе у интересу и школе и наше локалне заједнице".

МИЛАН ГЛУШАЦ, председник општине Врбас
МИЉАНА ШТУЛИЋ, заменица председника општине
МАРЈАНА МАРАШ, председница Скупштине општине Врбас
САНДРА СРДАНОВИЋ, начелница Општинске управе Врбас
ДАНИЦА ПАРОШКИ, помоћница председника општине
ЈОВАНА ВУЈТОВИЋ, помоћница председника општине

КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...