"Комуналац" и Градски музеј договорили сарадњу

У склопу акције "Позови комшију у Музеј", која је покренута пред десетак дана, први гости ове установе били су представници Јавног комуналног предузећа "Комуналац". Овом приликом комунално предузеће и Културни центар Врбаса, у чијем саставу функционише Градски музеј, потписали су Споразум о сарадњи.

"Јавно комунално предузеће и Градски музеј званичну сарадњу започели су крајем прошле године, у току израде документарне репортаже пд називом 'Од Црне баре до данас', која се бавила водоснабдевањем на подручју врбаске општине. Делатности јавног предузећа и ове установе међусобно се прожимају и преплићу, те су дошли на идеју да склопе Споразум о сарадњи како би и у будућности стварали заједничке пројекте и наступали на конкурсима из домена својих делатности, а које су од обостраног интереса", саопштено је кз "Комуналца".

"Да би настала прича о почецима водоснабдевања у нашем граду, комшије из 'Комуналца' крајем прошле године потражиле су помоћ Музеја, јер одавде све потиче. Дали смо им, рецимо, информације из праисторије. Ми смо схватили да имамо много додирних тачака на основу којих можемо сарађивати и развијати различите едукативне активности, што ћемо и чинити током фебруара месеца који је резервисан за ово предузеће", рекла је виши кустос у Градском музеју Весна Гргуровић.

Запослени у Музеју упознали су комшије са својим радом кроз разговор и први број музејских новина, након чега су обишли сталну поставку. "Ова посета и потписивање Споразума почетак су заједничких активности захваљујући којима ћемо у сарадњи с Музејом приближити своје делатности различитим циљним групама. Задовољство ми је што су се Градски музеј и наше предузеће споразумом обавезали на сарадњу и што ће заједничким снагама промовисати свој рад", истакао је приликом потписивања Споразума директор ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић.

Током фебруара у Музеју ће се приказивати документарна репортажа о почецима водоснабдевања у општини Врбас, која је уврштена у сталну поставку, за ученике средњих школа, као и за припаднике трећег доба. Биће приређене и еколошке радионице за ђаке првих разреда и пројекција филма "Вода је живот". Предавања о називима улица и значајнијим грађевинама, такође ће бити одржана у току месеца резервисаног за ЈКП "Комуналац".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"