Врбасу 56 милиона динара од Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 41 локалне самоуправе вредне 4,1 милијарду динара, за реализацију 56 пројеката у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Од укупног износа средстава, Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила је 3,4 милијарде динара.

Један од ових уговора припао је и општини Врбас и према његовим одредбама за финансирање пројекта "Инфраструктурно опремање у блоковима 100 и 44 у Врбасу" из буџета АП Војводине издвојено је 56.408.901,85 динара. У име општине Врбас уговор је потписао Милан Глушац, председник општине.

"Одличну сарадњу са Покрајинском владом и Управом за капитална улагања настављамо и у 2019. години. Већ у првој подели средстава намењених реализацији најважнијих инфраструктурних пројеката у Војводини, добили смо више од 56 милиона динара за два пројекта у Врбасу - изградњу паркинга са 63 места у центру града, и комунално опремање радне зоне у блоку 100. Овим ћемо решити проблем недостатка паркинг простора у граду, као и створити услове за долазак инвеститора, и то јесте простор у ком желимо да највише делујемо као локална самоуправа - унапређење градске инфрастуктуре и стварање услова за привредни развој града. Хвала Покрајинској влади и Управи за капитална улагања што препознају ове наше тежње и пружају пуну подршку њиховој реализацији", рекао је Глушац након потписивања уговора.  

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је на додели уговора да ће се и током 2019. године наставити реализација најважнијих инфраструктурних пројеката. Најавио је радове на уређењу саобраћајница у Новом Саду, почетак са радова на изградњи локалног пута Стапар - Сивац, завршетак радова реконструкције пута Опово - Дебељача, а биће реализовани, како је навео, и "бројни пројекти у области спортске инфраструктуре". Мировић је најавио и реконструкцију постојења за пречишћавање пијаће воде у општини Оџаци, почетак радова на изградњи нове индустријске зоне у Црепаји, реконструкцију моста у Ади, као и почетак изградње вртића у Шимановцима.

"У Војводини смо покренули нови велики инвестициони циклус. Заједно са локалним самоуправама радићемо на реализацији ових пројеката, а ове године почеће и изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину, вредних више од милијарду динара", рекао је Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"