На главном путу кроз СС постављени брзиномери

Месна заједница Савино Село финансирала је постављање два уређаја за мерење брзине кретања возила на путу у зони Основне школе "Бранко Радичевић". Дисплеји који возаче упозоравају на брзину кретања, постављени су јер је Савино Село једино место у општини Врбас без светлосне сигнализације којом би се регулисао саобраћај и повећала безбедност деце.

"У зони у којој смо поставили ове брзиномере свакодневно се крећу наши најмлађи суграђани, на које бахати возачи често не обраћају пажњу. Не поштујући ограничење брзине, угрожавају здравље и животе наше деце. Зато смо били принуђени да реагујемо. Постављањем ових брзиномера и у сарадњи са Полицијском станицом Врбас, кажњаваћемо сваког бахатог и несавесног возача који журбу за сопственим обавезама ставља испред живота наших малишана. Постављањем сигурносних камера са којих ће свака фотографија бити прослеђена надлежнима, покушаћемо да пробудимо свест оних за воланом да је свако ограничење брзине постављено да би се поштовало и да сутра учесник у саобраћају може бити било ко од наших најмилијих", рекла је председница Савета МЗ Савино Село Јована Вујтовић.

Ово није била једина активност овог Савета последњих дана. Наиме, Месна заједница се укључила у акцију добровољног давања крви и чланови овог тела и више од двадесет хуманих Савиноселаца дало је драгоцену течност. Према речима секретарке Црвеног крста Татјане Глушчевић, ово је била једна од најпосећенијих акција у којој је 13 младих крв донирало по први пут.

"Савет МЗ је увек у служби својих грађана а и грађани Савиног Села су показали да су увек у служби оних којима је помоћ неопходна. Акцију добровољног давања крви смо подржали показујући да није фраза 'Да наше мало некоме значи много' и да наших пар минута могу спасити људски живот. Поносна сам на одзив грађана у нашем селу и још поноснија на чланове Савета који се увек одазову на сваку акцију која је у интересу наших суграђана. Велики број младих људи је показао да у Савином Селу стасавају хумане генерације", истакла је Вујтовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"