ЈКП "Комуналац": Отворен конкурс "Вода извор живота"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписало је ликовни и литерарни конкурс за предшколце, ученике основних и средњих школа са територије општине Врбас на тему "Вода извор живота".

Пропозиције конкурса

Трајање конкурса: Конкурс је отворен од четвртка, 21. фебруара 2019. године. Сви радови који стигну на адресу ЈКП "Комуналац", 21460 Врбас, Саве Ковачевића 87, до четвртка, 14. марта 2019. године у 11.00 часова, учествују  у конкурсу.

Учесници ликовног конкурса: предшколци (од пет до седам година старости), ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас. Учесници литерарног конкурса: ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас.

Тема конкурса: "Вода извор живота"

Допунско објашњење теме: Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписује дечји ликовно-литерарни конкурс поводом 22. марта, Светског дана вода, са жељом да подстакне најмлађе да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Стручњаци упозоравају да у будућности снабдевање пијаћом водом може бити велики проблем. Зато настојимо да код деце пробудимо свест да воду треба чувати и штедети. С обзиром на то да се ЈКП "Комуналац" бави водоснабдевањем, један од задатка нашег предузећа је управо едукација јавности о значају водног ресурса. Колико ћемо имати воде и какву воду ћемо пити у будућности, зависи од свих нас.

Формат ликовних радова и ликовна техника: радове треба доставити на блоку школских димензија, дозвољене су све цртачке и сликарске технике. Литерарни радови: песме или кратке приче достављати откуцане или читко исписане штампаним словима. Уколико су написане на неком од језика националних мањина, потребно је приложити и њихов превод.

Начин пријављивања: слање радова на конкурс врши се поштом или директно на писарницу ЈКП "Комуналац". Учесници конкурса радове треба да предају учитељима, наставницима, односно, професорима српског језика и ликовне културе (или особи коју одреди школа) који ће их даље дистрибуирати.

На полеђини сваког ликовног и литерарног рада, обавезно навести следеће податке:
1. име и презиме аутора
2. назив вртића или школе, разред и одељење и контакт телефон
3. име и презиме  васпитача, учитеља, наставника или професора

Напомене и ограничења: радови без тражених података не могу учествовати у конкурсу, један аутор на конкурс може послати највише по један ликовни или литерарни  рад.

Одабир победника: од свих благовремено пристиглих ликовних и литерарних радова, стручни жири ће направити селекцију од по три најбоља у свакој узрасној категорији, ликовни и литерарни радови биће изложени и на дечјем одељењу НБ "Данило Киш", након тога радови ће бити изложени у шалтер сали ЈКП "Комуналац", на сајту и званичној Facebook страници предузећа.

Награде: организатор конкурса обезбедиће пригодне награде и одговарајуће дипломе за по три најбоља ликовна и литерарна рада у свим узрасним категоријама.

Проглашење победника и изложба радова: свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у НБ "Данило Киш", у петак 22. марта 2019. године у 12.00 часова, о чему ће аутори награђених радова бити правовремено обавештени. Догађају ће присуствовати аутори радова који су ушли у селекцију најбољих ликовних и литерарних радова са пратиоцима. Скуп ће отворити представници ЈКП "Комуналац". Након свечане додела награда следи отварање изложбе, а потом и пригодан коктел за учеснике конкурса. Изложбу ће чинити најбољи ликовни радова по оцени жирија, по десет из сваке узрасне категорије, и по пет најбољих литерарних радова из свих узрасних категорија.

Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима.

Информације: додатне информације у вези са конкурсом можете добити позивом Сектора маркетинга, на бројеве телефона 021/706-575 и 064 847 5833, 064/8057 434 и 064 847 5837. Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Директор ЈКП Комуналац Врбас
                                                                                                                 Синиша Адамовић

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"