Додатно опремање ОБВ укида листе чекања

Приликом данашње посете Општој болници Врбас, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић разговарао је са руководством установе о раду болнице и могућностима да се додатним опремањем и кадровским оснаживањем унапреди њен рад.

"Општа болница Врбас добила је нови ЦТ апарат и то је седми у низу апарат ове врсте који је Покрајинска влада обезбедила за болнице у Војводини. Колико је то битно говори и сам податак да је последњи ЦТ апарат купљен пре 11 година, као и да је ЦТ апарат који је радио у овој болници купљен пре 12 година и да је у дужем периоду више био у квару него што је радио. Ово је нови корак за врбаску болницу и апарат ће омогућити да се укину листе чекања за дијагностичке процедуре. Грађани ове регије неће више морати да иду у Нови Сад, Сомбор и у друга места ради овог прегледа. Најважније, значајно унапређујемо квалитет дијагностике", рекао је покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, и додао да се наставља са улагањем у нове медицинске апарате, инфраструктурне радове, те кадровске и образовне потенцијале у целој Војводини.

На континуираној подршци Општој болници захвалио се др Милан Попов, директор ове установе. "Захваљујући Покрајинском секретаријату за здравство и проф.др Гојковићу, добили смо све оно што смо од секретаријата тражили у протекле две године. Надамо се да ће се овако добра сарадња  наставити и даље. Добијањем новог ЦТ апарата биће олакшано функционисање установе, јер сада имамо два уређаја у употреби. Тренутно чекамо да нам стигне један специјализант, а ако успемо да докажемо да нам због повећаног обима рада треба још кадра, ми ћемо затражити дозволу за новим радницима и верујем да ће нам надлежни секретаријат и министарсво изаћи у сусрет", рекао је др Попов.

Начелник Службе за радиологију др Милан Ћелић истакао је да је успешно завршена обука радиолошких техничара и лекара специјалиста радиологије за коришћење нове опреме. "Тренутно апарати којим располажемо раде у две смене, један у првој један у другој, и листе чекања које су биле до маја месеца биће урађене у следећих 25 дана. У овом тренутку пацијенти који требају услугу ЦТ дијагностике, више не чекају и све се уради одмах или у најкраћем временском периоду", рекао је др Ћелић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"