Дресови за све учеснике Мини Макси лиге

У склопу реализације Акционог плана јавног здравља за општину Врбас од 2018. до 2025. године, Савет за здравље општине Врбас и локална самоуправа обезбедили су дресове за више од 250 малишана укључених у фудбалску Зимску лигу Центра за физичку културу "Драго Јововић" - Мини Макси лигу. Акција под мотом "Kретањем до здравља" промовише физичку активност код деце и младих, једног од најважијих предуслова за правилан развој и очување и унапређење здравља.

Овим поводом мале фудбалере и њихове тренере примили си Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског одбора задужен за спорт, Предраг Ројевић, саветник председника општине Врбас, а посебан гост свечаности био је Раде Рака Ђуровић, бивши фудбалер и фудбалски судија, рођени Врбашанин.

"Општина Врбас брине о спорту и младим људима који се бави спортским активностима. Кроз ову фудбалску лигу стекли сте нове другаре, нове спортске ривале, научили да будете бољи, да се радујете победама, а на нама је било да кроз пројекат 'Кретањем до здравља' обезбедимо опрему за ваше утакмице и тренинге. Надам се да чете наставити да се бавите спортом и да ћете у будућности постати шампиони", рекао је Глушац.


Обраћајући се деци Рака Ђуровић пожелео је да многе од њих види на великим фудбалским теренима за десетак година, у великим клубовима. "Изабрали сте одличан пут када сте кренули да учествујете у оваким такмичењима. Захваљујући вашим тренерима и људима који воде општину Врбас вама се указала прилика да од малих ногу имате све услове за развој, а посебно ми је драго да учествујете у Мини Макси лиги, у чије сам оснивање крајем деведестих година и ја био укључен. Ово чиме се сада бавите научиће вас изгубите утакмицу када будете бољи, да победити када будете слабији, да савладате осећаје који се јављају када не играте а заслужујете то, или играте а нисте то заслужили, да живот није само црно и бело, научићете да се дружите. На терену ћете бити љути ривали, али ћете се после утакмице сви дружити. Уживајте у ономе што радите а ја уживам у овим бројкама и честитам им на успеху да у једној акцији окупе оволико деце", рекао је Ђуровић.

Задовољство због успеха Мини макси лиге исказао је и Срђан Станић, члан Општинског већа, који је малишане подсетио да бити добар спортиста није само остваривати добре резултате на терену, већ то подразумева и бити добар друг и добар ученик. "Фудбал је сјајан спорт који може да вам пружи многе лепе тренутке. Што више се дружите и играјте, тренинге на овом узрасту схватајте као место за дружење и стицање пријатеља, разних знања и вештина, а нама је срце пуно када видимо на једном месту колико се деце бави фудбалом. Слушајте своје родитеље, наставнике и тренере, а нама остаје да надамо да међу вама расте неки нови Видић, Матић или Станковић", истакао је Станић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"