Љубо Јалови професионални првак Европе у К-1

Кик боксер Љубо Јалови, спортиста са највише титула и медаља у историји спорта у општини Врбас, постао је професионални шампион Европе у WAKO PRO асоцијацији.

До титуле у категорији К-1 до 81,4 кг, Љубо је стигао на спектаклу под називом Gala Fight Night у бугарској Варни, где је победио Македонца Бобана Иловског. До прилике да се бори за шампионску титулу дошло је изненада, у последњем часу, али је Јаловом и то било довољно за успех.

"На адресу нашег клуба, у среду је стигао позив светске професионалне организације WAKO PRO. Позив је био за учешће у борби за професионалног првака Европе у К-1 стилу, у категорији до 81.4 кг. Позив је уследио због отказивања већ уговреног меча бурагрског шампиона Јордана Јанкова који се разболео и није био у стању да наступи у борби за титулу. Пошто сам био међу изазивачима на професионалној ранг листи, уследио је позив да се борим за пар дана, већ у суботу, за појас професионалног првака Европе. У консултацији са тренером Душаном Килибардом прихватили смо неочекивани позив, иако нисмо имали времена да се адекватно спремимо за меч. Отежавајућу околност чинила је и моја тежина, јер сам у тренутку позива имао 87 кг и морао сам да изгубим шест кг за непуна три дана како би задовољио вагу и био у категорији за титулу. Жеља за победом је била јача од свих изазова који су били преда мном, тако да сам у одличној борби, у препуној хали и фантастичном амбијенту, након пет добро одрађених рунди, судијском одлуком славио против Бобана Иловског и окитио се титулом професионалног првака Европе. У наредном периоду, већ у марту, очекује ме Светски куп у Амстердаму, а најзначајније такмичење је крајем године - Светско првенство у Сарајеву. То ће бити моје 5. светско првенство у каријери. Жеља ми је да се из Босне и Херцеговине вратим са једним од одличја, а потајно се надам златној медаљи, тако да ће то бити главни циљ за ову годину и све ћемо подредити томе", описао је за vrbas.net освајање професионалне европске титуле Љубо Јалови.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"