Врбас на Данима енергетике и инвестиција

У Новом Саду трају 8. по реду Дани енергетике и инвестиција, на којим се представља и Канцеларија за енергетски менаџмент општине Врбас. Циљеви Дана енергетике су остваривање сарадње актера у области енергетског сектора, одрживе енергетике, заштите животне средине, сектора грађевинарства и локалног развоја у Србији и региону; стимулисање инвестирања у одрживу енергетику; представљање напредних технологија; промовисање могућности финансирања енергетских пројеката; већа примена обновљивих извора енергије и мера енергетске ефикасности и спречавање климатских промена и прилагођавање на неизбежне промене.

На панелу под називом "Добра енергија за водоснабдевање" учествују и представници Јавног комуналног предузећа "Комуналац", а Мирослав Фејса, руководилац РЈ "Водовод и канализација", говорио је о енергетској ефикасности у овој области и свим потезима које је ово предузеће повукло у циљу ефикасне потрошње енергије у процесу дистрибуције воде.


Неке од тема посвећене су системима даљинског грејања, одржавају се презентације програма инвестиција у обновљиве изворе енергије у системима даљинског грејања, као и програма који се тиче припрема инвестиција у јавне зграде на територији Војводине. Такође, Министарство енергетике представља велики буџетски фонд за енергетску ефикасност док Канцеларија за управљање јавним улагањима представља програме унапређења ефикасности система водоснабдевања и управљања отпадним водама.

Штанд КЕМ општине Врбас посетио је и Милан Глушац, председник општине Врбас. Он је подсетио на вишегодишње искуство Канцеларије за енергетски менаџмент и бројне пројекте који су осмишљени кроз њен рад, као и на услуге које и даље пружа.

 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"