Отворен фото конкурс "Музеј као инспирација"

Већ традиционално, Градски музеј расписао је фото-конкурс поводом обележавања 18. маја - Међународног дана музеја. Централна тема овогодишње манифестације је "Музеји као центри културе – будућност традиције", па је у складу са тим одређена и тема фото конкурса - "Будућност традиције". На конкурсу могу учествовати аутори који се професионално и аматерски баве фотографијом.

"Тема је отворена за различите стваралачке идеје и примерене садржаје. Прилично је широка и оставља простор за проналажење инспирације у свим сферама човекових делатности и интересовања, с давањем могућих одговора на питања - Куда идемо као цивилизација? Где се губе вредности? Да ли се губе вредности? Како очувати традицију? Није дозвољено експериментисати, манипулисати или монтирати садржину кадра. Фотографије могу бити монохроматске или у боји. Радови који буду изабрани биће израђени на фото папиру и изложени у просторијама Градског музеја током јуна 2019. Изабрани радови остају у архиву Градског музеја Врбаса.

Тема: 'Будућност традиције', број фотографија: 6, квалитет и величина фотографија: 300 dpi, дужа страна 3.000 пиксела, величина једне фотографије не сме прелазити 2МБ. Рок за достављање радова: 26. април 2019. године. Надокнада за учествовање на конкурсу се не плаћа. Радове слати електронским путем на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Уз радове послати следеће податке: име и презиме аутора, адреса (улица и број, место становања), контакт телефон и списак послатих радова са називом. Сваки фајл означити бројем фотографије под којим се води у пријави, иницијалима имена и презимена аутора и назив фотографије – све раздвојено доњом цртом. Пример: аутор Пера Перић, шеста фотографија наведена у пријави - фајл се означава са 6_ПП_Конекција.

Услови учешћа: све фотографије морају бити аутентично дело потписаног аутора, организатор изложбе има право, без надокнаде ауторима, да користи фотографије излагањем одштампаних радова и издавањем каталога.

Радове ће процењивати и изабрати трочлани жири у саставу: Миленко Радованов, Силвија Вулановић и Марко Коњевић. Жири ће од изабраних фотографија донети одлуку о I, II и III награди. Награда за I место износи 8.000 динара, за II место 5.000 динара, а награда за III место износи 3.000 динара. Одлука жирија је коначна и не може се на њу улагати приговор. Заинтересовани аутори све додатне информације могу добити на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Организатор учесницима жели да са задовољством и успехом учествују на конкурсу", наводи се у позиву за конкурс.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"