Одржана XVII седница СO Врбас

У уторак је одржана 31. седница Скупштине општине Врбас, прва од две предвиђене за ову недељу. Одборници су разматрали дневни ред са 11 тачака, које су редом усвојене гласовима скупштинске већине.

Одборници су прихватили Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2018. годину, Одлуку о Општинској управи, Одлуку о организовању и спровођењу јавне расправе у поступку доношења прописа и других општих аката из надлежности Скупштине општине, затим Одлуке о отуђењу непокретности – грађевинског земљишта из јавне својине општине Врбас непосредном погодбом, Одлуку о изменама и допунама одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, као и Одлуку о усвајању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2018. до 31. 12. 2018. године.

Такође, скупштинска већина подржала је Одлуку о усвајању Анализе пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас, са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању, за период од 01. 01. 2018. до 31. 12. 2018. године, Одлуку о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе општине Врбас за 2017. годину и предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Седница је завршена након једночасовног рада питањима и предлозима одборника. Директан аудио пренос седнице СО Врбас заинтересовани су могли пратити на интернет порталу општине Врбас.  

Овога пута скупштинском заседању нису присуствовали одборници опозиционe групe "Ослободимо Врбас - Локална алтернатива". Они се на почетку седнице донели одлуку да напусте скупштинску салу и пред зградом СО Врбас одрже, како су назвали, седницу отвореног парламента. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"