Одржана XVII седница СO Врбас

У уторак је одржана 31. седница Скупштине општине Врбас, прва од две предвиђене за ову недељу. Одборници су разматрали дневни ред са 11 тачака, које су редом усвојене гласовима скупштинске већине.

Одборници су прихватили Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2018. годину, Одлуку о Општинској управи, Одлуку о организовању и спровођењу јавне расправе у поступку доношења прописа и других општих аката из надлежности Скупштине општине, затим Одлуке о отуђењу непокретности – грађевинског земљишта из јавне својине општине Врбас непосредном погодбом, Одлуку о изменама и допунама одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, као и Одлуку о усвајању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2018. до 31. 12. 2018. године.

Такође, скупштинска већина подржала је Одлуку о усвајању Анализе пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас, са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању, за период од 01. 01. 2018. до 31. 12. 2018. године, Одлуку о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе општине Врбас за 2017. годину и предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Седница је завршена након једночасовног рада питањима и предлозима одборника. Директан аудио пренос седнице СО Врбас заинтересовани су могли пратити на интернет порталу општине Врбас.  

Овога пута скупштинском заседању нису присуствовали одборници опозиционe групe "Ослободимо Врбас - Локална алтернатива". Они се на почетку седнице донели одлуку да напусте скупштинску салу и пред зградом СО Врбас одрже, како су назвали, седницу отвореног парламента. 

 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...