Почела израда ЛАП за младе

Данас је одржан први састанак радне групе за израду "Локалног акционог плана за младе за општину Врбас за период 2019 - 2024. година", саопштено је из Општинске управе.

"Израда Локалног акционог плана за младе је први корак ка системском решавању положаја младих  и један је од приоритета локалне самоуправе. Националном стратегијом су дефинисана системска решења за подршку младима у различитим областима друштвеног живота. Обавеза је друштва да уважи младе и да им помогне да искажу и остваре своје могућности на личну и друштвену добробит. Влада је у фебруару 2015. године донела Националну стратегију за младе за период од 2015. до 2025. године. У циљу реализације Националнe стратегијe за младе, донет је Акциони план за спровођење Националне стратегије за младе за период од 2018. до 2020. године. У акционом плану су наведени сви носиоци и учесници процеса реализације и дефинисана потребна средства за остварење постављених циљева", наводи се у саопштењу.
 
Решењем председника општине Врбас Милна Глушца, за чланове Комисије  за израду "Локалног акционог плана за младе општине Врбас", одеређени су: Даница Парошки, помоћник председника општине за послове образовања и васпитања; Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину; Ивана Крезовић, секретар Скупштине општине; Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности - координатор радне групе за израду ЛАП; Светлана Косовић, службеник за послове основног и средњег образовања; Јелена Антић, координатор Канцеларије за младе; Милица Јовановић, Одељење за друштвене делатности; Миленко Вуковић, Полицијска станица Врбас; Нада Батрићевић, Центар за социјални рад; Цвита Павловић, Дом здравља "Вељко Влаховић", Татјана Глушчевић, Црвени крст општине Врбас; Бојан Антонић, Савез спортова општине Врбас; Павле Игњатовић, Удружење грађана "Корак" Бачко Добро Поље; Стеван Самочета, Куцурско удружење младих; Раденко Шимун, председник Актива директора школа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"