Родитељи морају знати све о сигурности деце у возилима

У наставку све интензивније сарадње Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, у Врбасу је одржан семинар на тему сигурног превоза деце у возилима. Ово акредитовано предавање било је намењено превасходно здравственим радницима и у наредних годину дана биће одржано у бројним градовима Србије. Семинаре реализује Институт за јавно здравље Војводине, у сарадњи са Центром за промоцију саобраћаја.

"Ово су семинари намењени здравственим радницима јер они јесу ауторитет за родитеље и њихове сугестије су значајне. Циљ је промовисати модел безбедног превоза деце у аутомобилима и упозорити на опасности које прете уколико се то не чини. Желимо да научимо родитеље да на правилан начин користе ауто седишта, јер само тако она могу да сачувају живот деце, као и да подстакнемо здравствене раднике да поруку коју су данас чули на семинару, пренесу даље до свих родитеља", рекла је Маријана Јовановић из Центра за промоцију безбедности саобраћаја.

Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас, подсетила је да је локална самоуправа више пута до сада актуелизовала ову тему кроз заједничке пројекте са Полицијском станицом и образовним установама. У једном од тих пројеката возачима су дељена управо ауто седишта за децу, што потврђује, како је истакла Штулић, решеност општине Врбас да се бави едукацијом учесника у саобраћају и тако унапреди безбедност на путевима. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"