Министар пољопривреде посетио Куцуру

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је данас Куцуру. Заједно са Миланом Глушцем, председником општине Врбас, Недимовић је био гост Владимира Копчанског, угледног пољопривредног произвођача, у чијем се газдинству министар сусрео и са другим куцурским пољопривредницима и са њима разговарао о бројним темама из области ратарства и сточарства, затим о бројним подршкама које су им на располагању и другим темама.

"Наш проблем је едукација. Пољопривредници не знају шта им је све на располагању, а овде у газдинству Владимира Копчанског, имамо пример добре праксе и домаћина који је користио субвенције и надам се да се добар глас далеко чује. Следеће недеље крећемо са субвенционисаним кредитима, ове године имамо највећи буџет за субвенције у последњих шест, седам година, и нико не може да каже да нема. Мој је посао да обавестим све, да их упутим на све што им је на располагању, а на њима је да буду ажурни и затраже подршку за себе", рекао је Недимовић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, изразио је задовољство што су Куцурани имали прилику да из прве руке, од стране Владиног министра, добију све информације о врстама подршке, које, како каже, не смеју пропуштати. "Министра смо информисали на који начин локална самоуправа подржава рад пољопривредних произвођача и шта ми све чинимо на том пољу. С друге стране, нама су значиле сугестије министра Недимовића како да решавамо поједине свакодневне проблеме из ове области", рекао је Глушац и подсетио да је у претходној години од 113 захтева за подршком, на 84 одговорено је позитивно. Према његовим речима, директан сусрет министра или државних секретара са пољопривредницима на терену, најбољи је начин да се они сами увере да су субвенције намењене и доступне свима њима, на једноставан и брз начин.

 КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...