Милан Шолаја - европски првак у роњењу на дах

Врхунски спортски резултати које остварује у последње време, посебно прво место на Европском такмичењу за инвалиде у апнеи (роњењу на дах), винули су међу хероје још једног спортисту из општине Врбас - параолимпијца Милана Шолају из Куцуре.

Успех у Словенији био је повод да се Шолаја сретне са руководством општине Врбас, које је за овог спортисту приредило пријем. О самом спорту о коме се мало зна, постигнутим резултатима и могућностима сарадње и подршке за даље такмичења, са Шолајом су разговарали Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Предраг Ројевић, помоћник председника општине Врбас, и Миљана Штулић, заменица председника општине.

"Милан је у Словенији остварио сјајан резултат и сада се спрема за следеће такмичење у Русији. Локална самоуправа је параолимпијцу ставила на располагање капацитете Центра за физичку културу, а спремна је да му помогне и финансијски, јер овако успешни људи то увек заслужују", рекао је Глушац и честитао Шолаји спортске успехе.

Спортиста из Куцуре истакао је да му подршка суграђана и руководства локалне самоуправе много значи, посебно у тренутку када почиње припреме за Пара Крим, такмичење на којем га очекује снажнија конкуренција. Његов циљ је да на том такмичењу поправи остварено време, које је иначе тренутно најбољи у Европи и свету, те да и на њему освоји неко од прва три места.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"