Милан Шолаја - европски првак у роњењу на дах

Врхунски спортски резултати које остварује у последње време, посебно прво место на Европском такмичењу за инвалиде у апнеи (роњењу на дах), винули су међу хероје још једног спортисту из општине Врбас - параолимпијца Милана Шолају из Куцуре.

Успех у Словенији био је повод да се Шолаја сретне са руководством општине Врбас, које је за овог спортисту приредило пријем. О самом спорту о коме се мало зна, постигнутим резултатима и могућностима сарадње и подршке за даље такмичења, са Шолајом су разговарали Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Предраг Ројевић, помоћник председника општине Врбас, и Миљана Штулић, заменица председника општине.

"Милан је у Словенији остварио сјајан резултат и сада се спрема за следеће такмичење у Русији. Локална самоуправа је параолимпијцу ставила на располагање капацитете Центра за физичку културу, а спремна је да му помогне и финансијски, јер овако успешни људи то увек заслужују", рекао је Глушац и честитао Шолаји спортске успехе.

Спортиста из Куцуре истакао је да му подршка суграђана и руководства локалне самоуправе много значи, посебно у тренутку када почиње припреме за Пара Крим, такмичење на којем га очекује снажнија конкуренција. Његов циљ је да на том такмичењу поправи остварено време, које је иначе тренутно најбољи у Европи и свету, те да и на њему освоји неко од прва три места.

 

 

КУЛТУРА

Амина Хрнчић победница 51. Фестивала поезије младих

26. мај 2019. КУЛТУРА

Амина Хрнчић победница 51. Фестивала поезије младих

Амина Хрнчић, двадесетчетворогодишња песникиња из Маглаја...

Отворена 45. Палета младих

23. мај 2019. КУЛТУРА

Отворена 45. Палета младих

У уторак отворени 51. Фестивал поезије младих донео је са...

"Излет у прозу" осветлио опус Драгомира Дујмова

23. мај 2019. КУЛТУРА

"Излет у прозу" осветлио опус Драгомира Дујмова

Другог дана 51. Фестивала поезије младих, у традиционално...

Почео 51. Фестивал поезије младих

22. мај 2019. КУЛТУРА

Почео 51. Фестивал поезије младих

Књижевном вечери у Гимназији "Жарко Зрењанин" у којој су ...

"Музеји за 10" за свачији укус

21. мај 2019. КУЛТУРА

"Музеји за 10" за свачији укус

Након седам дана разноврсних културних садржаја који су б...