Рукометашице Врбаса у Супер А лиги

Рукометашице Врбаса оствариле су историјски успех и пласирале се у најјачи ранг такмичења у Србији. Пласман у Супер А лигу Врбашанке су обезбедиле два кола пре краја првенства. Победом на домаћем терену против екипе Раднички 1964 из Крагујевца (30:23), Вучице су уз промоцију у највиши ранг такмичења, остале су и у трци за трофеј и прво место у Супер Б лиги.

До елитног ранга такмичења Врбашанке су прешле пут који је започео на 13. месту табеле Друге војвођанске лиге, када је на чело клуба дошло ново руководство. За шест сезона рукометашице Врбаса прошле су кроз четири ранга такмичења. 

ЖРК Врбас у наредном колу, у суботу 11. маја, има прилику да победом у Прокупљу над екипом Топличанин, обезбеди шампионски трофеј, а уколико победа изостане, поправни испит је у последњем колу, на домаћем терену. Тада ће домаће играчице дочекати екипу ЖРК Пожаревац. Ова утакмица на програму је 18. маја.

Иза великог успеха стоји дугогодишњи квалитетан рад а то потврђују и успеси женског рукометног клуба Врбаса у млађим категоријама. Јуниорска селекција пласирала се на завршни турнир лиге у Сремској Митровици, а у репрезентацији Војводине у млађим селекцијама Врбас је заступљен са четири играчице. Такође, клуб је дао и три јуниорске и једну кадетску репрезентативку Србије. Председник клуба Александар Луковић, његов заменик Миљан Вујовић, спортски директор Дамир Ројевић, и тренери Милутин Лучић и Данимир Ћурковић, заједно са овим девојкама освојили су куп шампиона Војводине, а сви се надају да ове године стиже још једна шампионска титула.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"