Друштво "Солидарност" поделило машине избегличким породицама

Након недавно потписаног Меморандума о сарадњи у подршци избеглим лицима у економском оснаживању, општина Врбас и Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" отпочели су са планираним активностима доделом машина и алата за пољопривреде и занатске делатности. Помоћ је добило осам избегличких породица.

"Наша општина спроводи низ пројеката и мера за побољшање услова живота избеглих и расељених лица. И ове године је настављена сарадња са Друштвом за помоћ угроженим лицима 'Солидарност', чија је помоћ нашим суграђанима од великог значаја. Избегла лица која су прошла целу процедуру кроз Регионални стамбени пројекат, прошли су и као корисници за доделу машина и алата, како би кроз поједине доходовне активности својим радом побољшали кућни буџет. Поред потребне опреме коју добију, прошли су и кратак курс о предузетништву и вођењу малих, породичних предузећа, што може бити од користи за њихов посао, а исто тако и за неке будуће конкурсе из других области. Сарадња са овим друштвом је значајна за наше кориснике и за нашу заједницу и надам се да ћемо је наставити и убудуће", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.


Иначе, Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" овај вид подршке у економском оснаживању избеглих и расељених лица пружа готово две деценије.

"Мислимо да је овај начин подршке, кроз донације, које су поклон Владе Сједињених Америчких Држава и Catholic Relief Services, у алатима и пољопривредној опреми, најбољи начин да нашим корисницима пружимо прилику да својим радом обезбеде приходе и да тако изађу из зоне сиромаштва. Са општином Врбас смо отпочели сарадњу пре две године и намеравамо да је наставимо и следеће, јер овакав пријем и помоћ коју су нам пружили у нашем послу заслужује сваку похвалу. Председник општине Милан Глушац и чланица Општинског већа Данијела Илић, показали су велику пажњу и посвећеност овој групи својих грађана. Општина учествује у целокупном процесу реализације пројекта и води рачуна да сви они који су добили грантове, из редова корисника Регионалног стамбеног збрињавања, буду задовољни. Поред грантова које додељујемо у сарадњи са општином Врбас, наше кориснике обучавамо и за мало предузетништво и попуњавање бизнис планова, како би могли пратити реализацију својих пословних идеја", рекао је Мирко Вукчевић, представник "Солидарности".

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...