ОФК Врбас и ФК ЦЗ потписали Споразум о сарадњи

Председници Омладинског фудбалског клуба Врбас и Фудбалског клуба Црвена звезда, Зоран Нинић и Светозар Мијаиловић, потписали су данас у Београду, у просторијама ФК ЦЗ на стадиону "Рајко Митић", Споразум о пословно техничкој сарадњи.

Документ прецизира намере два спортска колектива да кроз успостављање пријатељских односа развијају фудбалске школе и васпитавају и фудбалској вештини уче младе генерације, како би у будућности обе стране, али и фудбалски спорт у целини, имао још боље резулатате.

Према уговору, стручњаци ФК Црвена звезда ће сваке године организовати савремени тренинг са играчима млађих категорија ФК Врбас, усаглашаваће се програми тренажних активности,затим омогући ће се међусобна гостовања и утакмице свих селекција, млади, талентовани фудбалери из Врбаса имаће "отворена врата" на стадиону "Рајко Митић", а осмишљена је и могућност да поједини фудбалери ФК Црвена звезда буду уступљени ФК Врбас. Споразум је потписан на четири године.

Потписивању споразума, уз Нинића, присуствовали су Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Предраг ТРојевић, саветник председника општине Врбас.

"На велико задовољства ОФК Врбас и ФК Црвена звезда сачињен је Споразум о пословно техничкој сарадњи која ће имати за крајњи циљ афирмацију фудбала у нашој општини и окружењу. Уз професионалан и стручан рад са млађим селекцијама ствараћемо младе талентоване играче који би једног дана требали да заиграју у нашем најтрофејнијем клубу. Захваљујем се председнику ФК Црвена Звезда Светозару Мијаиловићу и директору ФК Црвена звезда Звездану Терзићу на указаном поверењу и сарадњи на обострано задовољство", рекао је након потписивања  Споразума председник ОФК Врбаса Зоран Нинић.

"Данас је ОФК Врбас потписивањем уговора о пословно техничкој сарадњи са нашим највећим клубом Црвеном звездом, постао део великог пројекта у ком ће наш град и наша општина, у сва деца која воле фудбал, имати квалитетније услове за рад. Верујем да ћемо у сарадњи са нашим највећим клубом остваривати зацртане циљеве, а самим тим и успехе. Захвалио бих се Фудбалском клубу Црвена звезда на подршци и што су препознали потенцијал у нашем граду, и надам се да ћемо у будућности гледати нашу децу и пратити њихове успехе. Импонује чињеница да ћемо блиском сарадњом са Црвеном звездом остварити успех за ОФК Врбас и омладинску школу и нашу децу, и тиме вратити фудбал на велика врата у наш град, како и заслужује", оценио је Срђан Станић.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...