"Комуналац" организовао предавање у ССШ "4. јули"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" наставиле је сарадњу са Српским хемијским друштвом у оквиру  пројекта "Управљање отпадом", саопштено је из овог предузећа.

"На позив др Тамаре Премовић, научне сараднице, чланице председништва СХД и професорке Средње стручне школе '04. јули', данас је у овој образовној установи, за ученике трећег разреда, одржано предавање са радионицом. Разговарало се о начину на који се отпадом управља у ЈКП 'Комуналац', о чему је ученике упознао Славиша Божовић, координатор управљања отпадом у предузећу.

Управљање отпадом представља спровођење прописаних мера за поступање са отпадом у оквиру сакупљања, транспорта, складиштења, третмана, и одлагања отпада, укључујући и надзор над тим активностима, као и бригу о постројењима за управљање отпадом. Неадекватно управљање отпадом  један je од највећих проблема заштите животне средине. У ЈКП 'Комуналац' у континуитету се, у складу са законом, а у оквиру надлежности, поступа и стара о управљању отпадом. Спремност да учествује у решавању овог проблема јавност, најчешће, показује тек када је сама угрожена или ако је заинтересована за његово решавање.

Едукација и подизање свести у вези са поступањем и третманом отпада један је од кључних фактора да се евентуални проблеми предупреде, а постојећи реше. То је уједно и један од разлога зашто се 'Комуналац' радо одазива и учествује у оваквим пројектима, а и сам је организатор многих едукативних еколошких радионица", наводи се у саопштењу ЈКП.

КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

13. авг 2019. КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Две изложбе фотографија у Градском музеју

09. авг 2019. КУЛТУРА

Две изложбе фотографија у Градском музеју

Тачно у подне у Градском музеју Културног центра Врбаса о...

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

05. авг 2019. КУЛТУРА

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса данас почиње пр...

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

30. јул 2019. КУЛТУРА

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

Деца, мала и велика (1-18 година), из Врбаса или шире, тр...

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

20. јул 2019. КУЛТУРА

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

Галерија Културног центра Врбаса организоваће у уторак, 2...