"Комуналац" организовао предавање у ССШ "4. јули"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" наставиле је сарадњу са Српским хемијским друштвом у оквиру  пројекта "Управљање отпадом", саопштено је из овог предузећа.

"На позив др Тамаре Премовић, научне сараднице, чланице председништва СХД и професорке Средње стручне школе '04. јули', данас је у овој образовној установи, за ученике трећег разреда, одржано предавање са радионицом. Разговарало се о начину на који се отпадом управља у ЈКП 'Комуналац', о чему је ученике упознао Славиша Божовић, координатор управљања отпадом у предузећу.

Управљање отпадом представља спровођење прописаних мера за поступање са отпадом у оквиру сакупљања, транспорта, складиштења, третмана, и одлагања отпада, укључујући и надзор над тим активностима, као и бригу о постројењима за управљање отпадом. Неадекватно управљање отпадом  један je од највећих проблема заштите животне средине. У ЈКП 'Комуналац' у континуитету се, у складу са законом, а у оквиру надлежности, поступа и стара о управљању отпадом. Спремност да учествује у решавању овог проблема јавност, најчешће, показује тек када је сама угрожена или ако је заинтересована за његово решавање.

Едукација и подизање свести у вези са поступањем и третманом отпада један је од кључних фактора да се евентуални проблеми предупреде, а постојећи реше. То је уједно и један од разлога зашто се 'Комуналац' радо одазива и учествује у оваквим пројектима, а и сам је организатор многих едукативних еколошких радионица", наводи се у саопштењу ЈКП.

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...