"Комуналац" организовао предавање у ССШ "4. јули"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" наставиле је сарадњу са Српским хемијским друштвом у оквиру  пројекта "Управљање отпадом", саопштено је из овог предузећа.

"На позив др Тамаре Премовић, научне сараднице, чланице председништва СХД и професорке Средње стручне школе '04. јули', данас је у овој образовној установи, за ученике трећег разреда, одржано предавање са радионицом. Разговарало се о начину на који се отпадом управља у ЈКП 'Комуналац', о чему је ученике упознао Славиша Божовић, координатор управљања отпадом у предузећу.

Управљање отпадом представља спровођење прописаних мера за поступање са отпадом у оквиру сакупљања, транспорта, складиштења, третмана, и одлагања отпада, укључујући и надзор над тим активностима, као и бригу о постројењима за управљање отпадом. Неадекватно управљање отпадом  један je од највећих проблема заштите животне средине. У ЈКП 'Комуналац' у континуитету се, у складу са законом, а у оквиру надлежности, поступа и стара о управљању отпадом. Спремност да учествује у решавању овог проблема јавност, најчешће, показује тек када је сама угрожена или ако је заинтересована за његово решавање.

Едукација и подизање свести у вези са поступањем и третманом отпада један је од кључних фактора да се евентуални проблеми предупреде, а постојећи реше. То је уједно и један од разлога зашто се 'Комуналац' радо одазива и учествује у оваквим пројектима, а и сам је организатор многих едукативних еколошких радионица", наводи се у саопштењу ЈКП.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"