Одлични резултати гимназијалаца у Тршићу

Ученици Гимназије "Жарко Зрењанин" остварили су одличне резултате на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу. Право да се такмиче са најбољим ученицима из целе Србије стекла су четири гимназијалца и док је један због обавеза морао да одустане од одласка у Тршић, три су својим знањем потврдили да су у самом врху науке о српском језику у свом узрасту. Ево текста о њиховом наступу у Тршићу који је објављен не сајту Гимназије "Жарко Зрењанин".

Да наши гимназијалци свакодневно нижу успехе, показује Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу 26. маја 2019. године. Ове школске године пласман на државно такмичење остварили су: Вук Апостоловски (ментор Јасмина Милић), Ања Гузина, Огњен Гавранић (ментор Љиљана Медаков Салонски) и Никола Миловић (ментор Јелена Вујовић). Огњен Гавранић није учествовао на споменутом такмичењу због обавеза у Истраживачкој станици Петница.

Велики успех постигли су наши прваци Вук Апостоловски и Ања Гузина. Вук је од максималних двадесет, остварио шеснаест бодова. Ако узмемо у обзир чињеницу да нико у Републици Србији није идеално решио тест за двадесет бодова, онда је јасно да је овом изузетно вредном и даровитом ученику недостајао бод за треће место. Ања Гузина је освојила петнаест бодова и показала да је сјајна и успешна. Никола Миловић је освојио шеснаест бодова и потврдио и ове године да је више него изузетан у области граматике.

Подсетимо да су строги критеријуми, који се примењују приликом оцењивања тестова на републичком нивоу, омогућили да задатак има више захтева и да не постоји могућност добијања бода уколико није идеално тачно решен. Дакле, у питању су нијансе које нас деле од диплома и награда које представљају важну мотивацију за ученике. Да не одустајемо и да се радујемо новим изазовима, говоре наши осмеси и дружење које остаје као неизбрисив траг. Посебно радује што се наша галерија богати новим именима гимназијалаца који су из године у годину заинтересованији за такмичење из књижевности, језика и за смотру рецитатора.

Поносни смо на наше ученике који су достојанствено представљали како Гимназију „Жарко Зрењанин“, тако и наш Врбас. Желимо им да наставе да нижу успехе на свим пољима!

Ауторка текста: Јасмина Милић, професор

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...