Одлични резултати гимназијалаца у Тршићу

Ученици Гимназије "Жарко Зрењанин" остварили су одличне резултате на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу. Право да се такмиче са најбољим ученицима из целе Србије стекла су четири гимназијалца и док је један због обавеза морао да одустане од одласка у Тршић, три су својим знањем потврдили да су у самом врху науке о српском језику у свом узрасту. Ево текста о њиховом наступу у Тршићу који је објављен не сајту Гимназије "Жарко Зрењанин".

Да наши гимназијалци свакодневно нижу успехе, показује Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу 26. маја 2019. године. Ове школске године пласман на државно такмичење остварили су: Вук Апостоловски (ментор Јасмина Милић), Ања Гузина, Огњен Гавранић (ментор Љиљана Медаков Салонски) и Никола Миловић (ментор Јелена Вујовић). Огњен Гавранић није учествовао на споменутом такмичењу због обавеза у Истраживачкој станици Петница.

Велики успех постигли су наши прваци Вук Апостоловски и Ања Гузина. Вук је од максималних двадесет, остварио шеснаест бодова. Ако узмемо у обзир чињеницу да нико у Републици Србији није идеално решио тест за двадесет бодова, онда је јасно да је овом изузетно вредном и даровитом ученику недостајао бод за треће место. Ања Гузина је освојила петнаест бодова и показала да је сјајна и успешна. Никола Миловић је освојио шеснаест бодова и потврдио и ове године да је више него изузетан у области граматике.

Подсетимо да су строги критеријуми, који се примењују приликом оцењивања тестова на републичком нивоу, омогућили да задатак има више захтева и да не постоји могућност добијања бода уколико није идеално тачно решен. Дакле, у питању су нијансе које нас деле од диплома и награда које представљају важну мотивацију за ученике. Да не одустајемо и да се радујемо новим изазовима, говоре наши осмеси и дружење које остаје као неизбрисив траг. Посебно радује што се наша галерија богати новим именима гимназијалаца који су из године у годину заинтересованији за такмичење из књижевности, језика и за смотру рецитатора.

Поносни смо на наше ученике који су достојанствено представљали како Гимназију „Жарко Зрењанин“, тако и наш Врбас. Желимо им да наставе да нижу успехе на свим пољима!

Ауторка текста: Јасмина Милић, професор

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"