Министар Вања Удовичић посетио Врбас и Бачко Добро Поље

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општину Врбас. У Центру за физичку културу "Драго Јововић" Удовичић је присуствовао тренингу млађих категорија Рукометног клуба Врбас, а затим у спортској хали у Бачком Добром Пољу и тренингу Женског кошаркашког клуба Сутјеска. Министра су дочекали заменица председника општине Врбас Миљана Штулић, саветник председника општине Предраг Ројевић, члан Општинског већа Срђан Станић, и посланица у Скупштини Војводине Сања Жигић. Испред РК министра су дочекали тренери Јован Ковачевић и Веселин Килибарда и други чланови стручног штаба, а испред ЦФК Огњен Васиљевић, директор установе.  

"Жеља нам је да се на лицу места уверимо у каквим условима тренирају наши клубови. Драго ми је да на отворен и одговоран начин разговарам са представницима клубова, да видимо како да им помогнемо, како да успоставимо бољу комуникацију, јер некада и она може бити довољна за боље функционисање спорта. Обезбеђујемо и неке мини донације, са жељом да децу подстакнемо да се баве спортом, и у школама и у клубовима, као и да снажнијом подршком у опремању и обнављање спортских центара, створимо услове за даљи развој спорта. Од почетка године сам обишао 27 локалних самоуправа, разговарао са представницима седам округа, и увидео шта то на локалу треба учинити за подизање услова рада. На државном нивоу то смо већ учинили, успеси и број медаља су сада четири пута већи, и сада желимо да се спустимо на локални ниво, да и он почне да понови постиже значајне успехе", рекао је Удовичић приликом посете ЦФК.

Министар је изразио задовољство стањем у којем се налази Центар за физичку културу и најавио могућност заједничких пројеката када се говори о његовој реконструкцији. "Ова сала јесте добра, али јој треба и подршка. Важно је да се види домаћински приступ и брига о центру, о условима, и све похвале локалној самоуправи за средства која издваја за спорт и врло јасну помоћ клубовима, посебно када се говори о неплаћању термина у спортским центрима. То је огромна подршка на коју се често не осврће пажња, а то је веома велика подршка. Цео спортски центар је сјајан, са кугланом, базенима, и мало градова може да се похвали оваквим садржајима. Разговарали смо о могућој подршци у реконструкцији крова хале и жеља нам је помогнемо што већем броју центара", рекао је Удовичић. 

Миљана Штулић, заменица председника општине, оценила је да је општина Врбас у претходном периоду добро сарађивала са Министарством омладине и спорта, а то се потврдило и кроз анализу овог министарства која је показала да је локална самоуправа на трећем месту по улагању у развој спорта. "То најбоља потврда оног што се честo може чути да је Врбас град спорта. Подржавамо више од 50 клубова, помажемо Центар за физичку културу, обезбеђујемо свима бесплатне термине, издвајамо за најбоље младе спортисте, и то јесте најбоља потврда колико је Врбасу и локалној самоуправи важан спорт. Уз подршку Министарства омладине и спорта, услови у ком млади људи тренирају, могу бити још бољи", рекла је Миљана Штулић.

 

 

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...