Најбољим спортистима уручене стипендије

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, примио је данас најбоље спортисте општине Врбас, клубове и појединце који су у сезони која се управо завршава постигли најбоље резултате, освојили бројне титуле и медаље и изборили се да се наредне спортске сезоне надмећу у вишем рангу такмичења. Пријем је организован за чланове и руководства РК и ЖРК Врбас, ФК Обилић из Змајева, Бокс клуб Чарнок и Стрељачки клуб Врбас.

"Крај такмичења у сезони 2018/2019. у већини спортова право је време да сумирамо резултате и видимо шта су постигли спортисти из Врбаса. Већ први поглед на резултате указује да иза себе имамо одличну сезону у којој су клубови и појединци поново остварили одличне резултате. Имамо тимске и појединачне шампионе, наши поједини клубови ушли су у виши ранг такмичења, и још једном потврдили да на најбољи начин покушавају и успевају да презентују Врбас на турнирима и такмичењима у земљи и иностранству. Све заслуге и похвале припадају спортистима и њиховим тренерима, а обавеза локалне самоуправе је да обезбеди услове за рад и развој свих младих који се одлуче да се опробају у спорту. Недавна анализа је показала да је општина Врбас трећа у Србији по улагањима и издвајањима за спорт, што потврђује да бринемо о клубовима и обезбеђујемо услове да добро раде. Средства су правилно усмерена, а клубови и појединци то умеју да цене и улажу максималне напоре да промовишу Врбас на прави начин. Трудићемо се да издвајања за спорт из године у годину буду све већа и већа", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас. Он је додао да општина Врбас интезивно разговара са привредницима у граду и окружењу да додатно помогну рад појединих клубова, како би и у највишим ранговима такмичења они били конкурентни и у стању да се боре за висок пласман. 

Спортисте и њихове тренере поздравили су и Срђан Станић и Предраг Ројевић, члан Општинског већа задужен за спорт и саветник председника општине, који су оценили да су спортисти најбољи промотери и амбасадори Врбаса у земљи и иностранству, те да њихов рад и њихови резултати и даље оправдавају давно изречени епитет по ком је Врбас град спорта. "Надам се да ћете и у годинама пред нама бележити сјајне резултате и трофејима пунити витрине ваших клубова, а локална самоуправе биће увек спремна да помогне ваш рад и створи услове за општи развој спорта", рекао је Станић.     

Овом приликом из буџета општине Врбас издвојена су средства за стипендирање најбољих спортиста; они ће од сада на име подршке спортском напредовању месечно добијати скоро 10.000 динара. Стипендије су потписали: Матилда Навратил (Шах клуб Врбас), Лука Ероаковић (Пливачки клуб Делфин), Миомир Мајкић (Џудо клуб Тори), Ђорђе Буквић и Матија Босанчић (Unity Fight Team Vrbas), Урош Митровић (РК Врбас), Јелена Мажић (ЖРК Врбас), Митар Ераковић и Миљан Марковић (КМФ Летећи Холанђани), Љубо Јалови (Клуб борилачких спортова Врбас), и Стефан Цамовић (Бокс клуб Чарнок).

 

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...