Ученици из Врбаса сјајни у познавању матерњих и страних језика

Дугом низу успеха ученика основних школа из општине Врбас који су овог пролећа забележили сјајне резултате на многим такмичењима највишег ранга, придружили су се и Ива Ђуровић из ОШ "Петар Петровић Његош", те Сташа Алексић, Реља Брдар, Тијана Вученов и Ана Чизмар из ОШ "Светозар Милетић". Пет "малих матураната - филолога" стигло је до највиших нивоа такмичења у држави из енглеског, немачког, српског и русинског језика, те на њима су остварили фантастичне резултате.

Ива Ђуровић је након првог места на Општинском такмичењу и другог на Окружном такмичењу из енглеског језика, стигла и до трећег места на републичком нивоу, у конкуренцији 100 најбољих ђака из целе Србије. После писменог дела провере Ива је имала максималан број бодова, па је заједно са још седам другова стигла до последње степенице испитивања. И овде је Ива показала колико зна и завршила такмичење на одличном трећем месту. Само дан касније Ива је била учесница и Републичког такмичења из немачког језика, који у школи изучава као други страни језик, и опет забележила висок пласман у коначном исходу.

Сташа Алексић своје знање и одличне резултате на Општинском и Окружном такмичењу из енглеског језика, потврдила је и на републичком нивоу, где је била пласирана у врху листе такмичара. Уз своје школе, Ива и Сташа знање из енглеског језика црпе и у школи енглеског језика "Talking Heads" у Врбасу, коју похађају од предшколских дана. Међутим, ни њој то није било једино такмичење овог пролећа, јер је заједно са Рељом Брдаром и Тијаном Вученов, друговима из школе коју је управо завршила, ОШ "Светозар Милетић", стигла и до републичког нивоа у такмичењу из српског језика, где су сви на најбољи начин представили своју школу и свој град.

Њима се придружила и Ана Чизмар из исте школе, која је на Републичком такмичењу из русинског језика заузела одлично друго место. 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...