Ученици из Врбаса сјајни у познавању матерњих и страних језика

Дугом низу успеха ученика основних школа из општине Врбас који су овог пролећа забележили сјајне резултате на многим такмичењима највишег ранга, придружили су се и Ива Ђуровић из ОШ "Петар Петровић Његош", те Сташа Алексић, Реља Брдар, Тијана Вученов и Ана Чизмар из ОШ "Светозар Милетић". Пет "малих матураната - филолога" стигло је до највиших нивоа такмичења у држави из енглеског, немачког, српског и русинског језика, те на њима су остварили фантастичне резултате.

Ива Ђуровић је након првог места на Општинском такмичењу и другог на Окружном такмичењу из енглеског језика, стигла и до трећег места на републичком нивоу, у конкуренцији 100 најбољих ђака из целе Србије. После писменог дела провере Ива је имала максималан број бодова, па је заједно са још седам другова стигла до последње степенице испитивања. И овде је Ива показала колико зна и завршила такмичење на одличном трећем месту. Само дан касније Ива је била учесница и Републичког такмичења из немачког језика, који у школи изучава као други страни језик, и опет забележила висок пласман у коначном исходу.

Сташа Алексић своје знање и одличне резултате на Општинском и Окружном такмичењу из енглеског језика, потврдила је и на републичком нивоу, где је била пласирана у врху листе такмичара. Уз своје школе, Ива и Сташа знање из енглеског језика црпе и у школи енглеског језика "Talking Heads" у Врбасу, коју похађају од предшколских дана. Међутим, ни њој то није било једино такмичење овог пролећа, јер је заједно са Рељом Брдаром и Тијаном Вученов, друговима из школе коју је управо завршила, ОШ "Светозар Милетић", стигла и до републичког нивоа у такмичењу из српског језика, где су сви на најбољи начин представили своју школу и свој град.

Њима се придружила и Ана Чизмар из исте школе, која је на Републичком такмичењу из русинског језика заузела одлично друго место. 

КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

13. авг 2019. КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Две изложбе фотографија у Градском музеју

09. авг 2019. КУЛТУРА

Две изложбе фотографија у Градском музеју

Тачно у подне у Градском музеју Културног центра Врбаса о...

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

05. авг 2019. КУЛТУРА

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса данас почиње пр...

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

30. јул 2019. КУЛТУРА

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

Деца, мала и велика (1-18 година), из Врбаса или шире, тр...

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

20. јул 2019. КУЛТУРА

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

Галерија Културног центра Врбаса организоваће у уторак, 2...