Ученици из Врбаса сјајни у познавању матерњих и страних језика

Дугом низу успеха ученика основних школа из општине Врбас који су овог пролећа забележили сјајне резултате на многим такмичењима највишег ранга, придружили су се и Ива Ђуровић из ОШ "Петар Петровић Његош", те Сташа Алексић, Реља Брдар, Тијана Вученов и Ана Чизмар из ОШ "Светозар Милетић". Пет "малих матураната - филолога" стигло је до највиших нивоа такмичења у држави из енглеског, немачког, српског и русинског језика, те на њима су остварили фантастичне резултате.

Ива Ђуровић је након првог места на Општинском такмичењу и другог на Окружном такмичењу из енглеског језика, стигла и до трећег места на републичком нивоу, у конкуренцији 100 најбољих ђака из целе Србије. После писменог дела провере Ива је имала максималан број бодова, па је заједно са још седам другова стигла до последње степенице испитивања. И овде је Ива показала колико зна и завршила такмичење на одличном трећем месту. Само дан касније Ива је била учесница и Републичког такмичења из немачког језика, који у школи изучава као други страни језик, и опет забележила висок пласман у коначном исходу.

Сташа Алексић своје знање и одличне резултате на Општинском и Окружном такмичењу из енглеског језика, потврдила је и на републичком нивоу, где је била пласирана у врху листе такмичара. Уз своје школе, Ива и Сташа знање из енглеског језика црпе и у школи енглеског језика "Talking Heads" у Врбасу, коју похађају од предшколских дана. Међутим, ни њој то није било једино такмичење овог пролећа, јер је заједно са Рељом Брдаром и Тијаном Вученов, друговима из школе коју је управо завршила, ОШ "Светозар Милетић", стигла и до републичког нивоа у такмичењу из српског језика, где су сви на најбољи начин представили своју школу и свој град.

Њима се придружила и Ана Чизмар из исте школе, која је на Републичком такмичењу из русинског језика заузела одлично друго место. 

КУЛТУРА

Глумац Милан Марић отвара Равно Село Филм Фестивал

12. јун 2019. КУЛТУРА

Глумац Милан Марић отвара Равно Село Филм Фестивал

Наш млади глумац Милан Марић ове године ће бити "Лице у ф...

"РОД" обележио 220 година рођења А. С. Пушкина

10. јун 2019. КУЛТУРА

"РОД" обележио 220 година рођења А. С. Пушкина

У Градском музеју Културног центра Врбаса приређено је по...

Равно Село Филм Фестивал од 21. до 23. јуна

04. јун 2019. КУЛТУРА

Равно Село Филм Фестивал од 21. до 23. јуна

Равно Село Филм Фестивал одржаће се по трећи пут ове годи...

Књижевници из Врбаса најбољи на више конкурса

04. јун 2019. КУЛТУРА

Књижевници из Врбаса најбољи на више конкурса

Последњих неколико недеља књижевници из Врбаса освојили с...

Ансамбли из руске Костроме наступали у Змајеву

03. јун 2019. КУЛТУРА

Ансамбли из руске Костроме наступали у Змајеву

Културно-уметнички ансамбли из Костроме, руског града са ...