Група младих отпутовала у Добре Воде уз подршку ЦК и општине Врбас

Прва група младих, учесника одмора и опоравка за децу и омладину из осетљивих група, отпутовала је посредством Црвеног крста и општине Врбас у Добре Воде, у Црну Гору. Боравак на приморју остварен је у оквиру сарадње са Удружењем грађана "Хуманитарна фамилија" и породицом Ефовић у овом месту.

Млади из прве групе корисници су "Заједничког програма за инклузију" Црвеног крста Врбас, који је до маја 2018. године подржавао Црвени крст Србије и Швајцарска агенција за сарадњу и развој, а од тада се одрживост програма обезбеђује захваљујући средствима општине Врбас. Млади укључени у програм учествују у радионицама које реализују дипломирани психолог и дипломирани андрагог, а циљ је оснаживање корисника за самостални живот кроз учење вештина неопходних за самосталан живот.

Трошкове смештаја и исхране обезбедила је општина Врбас, а велики број локалних донатора се одазвао позиву Црвеног крста Врбас да се укључе у обезбеђивање артикала за исхрану током путовања - "Carnex", "Витал", "Swisslion", "Сава Ковачевић", пекара "Амра", "Златна жита", "Самба", за друге две групе које одлазе крајем јуна на одмор и опоравак.

Прву групу на пут су испратиле Данијела Илић, чланица Општинског већа, која је припремила и слаткише и сок за ове младе људе током путовања, и Татјана Глушчевић, секретарка ЦК Врбас.
 
"Црвени Крст Врбас спроводи низ активности а један од пројеката је и 'Заједнички програм за инклузију', који је преко 15 година, све до маја 2018. године финансирао Црвени крст Србије и Швајцарска агенција за сарадњу и развој. Пројекат намењен деци са сметњама у развоју обухвата активности које унапређују квалитет живота деце и младих са сметњама у развоју у властитој средини и препознат је као врло користан за саме кориснике, па је од ове године локална самоуправа преузела финасирање таквог једног пројекта. Циљ нам је да овакви програми наставе да живе јер бенефите таквог програма имају њени корисници, а они су уједно и чланови и волонтери Црвеног крста Врбас. Важно је да су ти корисници препознати од стране друштва и тим поводом им дајемо подршку за њихов напредак. Данас смо дошли да им пожелимо срећан пут и испратимо на море у Добре Воде на одмор и опоравак. Надам се да ће ово десетодневно путовање допринети њиховом развоју и да ће додатно подићи ниво самосталности, јер ће поред одмора променити средину и свакодневницу, а уједно ће кроз организоване радионице упознати и нове људе, што је од значаја за њихову додатну социјализацију", рекла је Илић.

 

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...