Лабудовићу уручена "Златна сова"

На свечаној академији у Заводу за издавање уџбеника у Источном Сарајеву, књижевнику из Врбаса Горану Лабудовићу Шарлу додељена је плакета ''Златна сова'' за рукопис романа ''Ветрушка у данима неба''. Плакету Лабудовићу пред великим бројем званица из света јавног, културног и универзитетског живота Републике Српске, уручио је директор Завода Раде Ристовић. Свечана академија у Источном Сарајеву уприличена је и поводом 20. година од објављивања првог уџбеника у Републици Српској. 

Председник жирија проф. др Јован Делић рекао је да у овогодишњој конкуренцији Лабудовићев роман био убедљиво најбољи, "разбокореног језика, јасне форме и идеје о оном најбољем у човеку, о доброти, решености и ентузијазму за опште, народно добро у једном изнимно тешком времену". Др Драгана Бедов истакла је да је "језик и стил какав је у свом роману донео Горан Лабудовић Шарло, у сагласју је са светлим традицијама које је српској књижевности даровао Милош Црњански".

Захваљујући на награди, Лабудовић је Заводу за издавање уџбеника пожелео да у наредних десет година буде десет пута више уџбеника, стручне литературе, романа и књижевности за децу. "Ентузијазам је покретачка снага света и сви ви у Републици Српској то добро знате. Изузетно сам почаствован овом наградом и у мени имате не само пријатеља, већ и човека спремног да у наредним годинама помогне у афирмацији циљева и програма", рекао је Лабудовић. Књижевник из Врбаса је за две своје књиге поезије чији је издавач Народна библиотека „Данило Киш”, награђен угледним наградама.

Свечаност у Источном Сарајеву била је прилика и да Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих и главни и одговорни уредник листа Траг, промовише Фестивал и врбаску библиотеку, која је позната по својим књижевним програмима и часопису за књижевност, уметност и културу.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"